Nicușor Dan poate lua cea mai dură decizie pentru București. Documentul e pe masă

Nicușor Dan poate lua cea mai dură decizie pentru București. Documentul e pe masă Restricții circulație. Sursa foto EVZ

Municipiul București ar putea intra în carantină sanitară din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

UPDATE: Primarul general Nicușor Dan nu exclude instituirea carantinei sanitare la nivelul municipiului București, dar spune că aceasta este ultima ipoteză la care se gândește deoarece Capitala este un motor economic care nu trebuie blocat. El a spus că va avea o discuție cu consilierul general Vlad Voiculescu, cel care a avansat ipoteza carantinării.

„Vom avea o discuție, cu mențiunea că aceasta este una dintre ipoteze, ultima ipoteză, dar nu este sigur că municipiul București va intra în carantină. Deocamdată nu se pune problema carantinării. (…) Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel, dar nu suntem acolo. Acest indicator spune câte perisoane sunt infectate în București. Până în acest moment acest indicator este în jur de 6 și nu se impune carantinare. Sper să menținem acest indicator la nivelul actual. A fost puțin mai sus, a scăzut, iar acum începe să crească din nou”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general a mai spus că principalele locuri cu risc de îmbolnăvire sunt mijloacele de transport în comun și locurile de muncă, acolo unde oamenii lasă garda jos deoarece se întâlnesc zilnic cu aceeași oameni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consilierul general Vlad Voiculescu (USR – PLUS) susține că o astfel de măsură, de carantină, este pe masa de lucru a primarului general, Nicușor Dan, care urmează să adopte o decizie. Vlad Voiculescu, care este şi propunerea USR – PLUS pentru funcţia de viceprimar al Municipiului București, a vorbit despre posibilitatea ca Bucureştiul să intre în carantină, într-un interviu, după cum relatează publicația Capital.

Voiculescu a declarat că urmează să discute cu Nicuşor Dan pe această temă și a motivat adoptarea unei astfel de măsuri prin numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în București și în județul Ilfov.

Potrivit spuselor sale, secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de COVID-19, ridică semne de întrebare.

„Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, lucrurile nu par să meargă în direcţia bună, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat, marţi, Vlad Voiculescu, după cum relatează Capital.

Situația COVID-19 în București

Marţi, 8 decembrie, Bucureştiul a raportat un record de cazuri noi de COVID-19, respectiv 1946, aproape o treime din totalul la nivel naţional. Cu o zi înainte, fuseseră raportate 1828 de noi cazuri de infectare la nivelul Capitalei.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 07.12.2020 (10:00) – 08.12.2020 (10:00) au fost raportate 213 decese (119 bărbați și 94 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.571. Dintre acestea, 1.276 sunt internate la ATI. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost prelucrate, 29.151 teste, 19.176 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.975 la cerere.