Evenimentul Zilei > Actualitate > În alte șase localități din Ilfov a fost prelungită carantina. Care sunt acestea
În alte șase localități din Ilfov a fost prelungită carantina. Care sunt acestea

În alte șase localități din Ilfov a fost prelungită carantina. Care sunt acestea

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir a declarat că de sâmbătă a fost prelugită carantina cu şapte zile pentru alte șase localități din vecinătatea Bucureștiului.

Acestea sunt localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni.

Prefectul a precizat că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis ordinele de prelungire a carantinei cu şapte zile, începând de sâmbătă, ora 22:00, pentru cele şase localităţi.

Anterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a propus şefului DSU prelungirea carantinei cu şapte zile, pe baza analizei de risc făcute de DSP şi avizate de INSP, după cum a precizat Daniel-Tudorel Zamfir.

Prefectura Ilfov, a anunţat vineri seara, că s-a prelungit ordinul de prelungire a măsurii de carantină pentru oraşul Bragadiru și comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu.

Carantina pentru Bragadiru şi Chiajna a fost prelungită cu 7 zile

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis în data de 04.12.2020 ordinele de prelungire a măsurii de carantină zonală pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 04.12.2020, ora 22,00, instituită pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu din judeţul Ilfov, a precizat Prefectura Ilfov.

Una dintre cele mai mari rate de infectări din județul Ilfov este în Bragadiru. Orașul Bragadiru a intrat în carantină din data de 20 noiembrie pentru o perioadă de 14 zile, informează Agerpres.

De menţionat că în localităţile menţionate ordinul de carantinare a fost semnat prima dată de către Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Decizia a venit ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus. Astfel, incidența cazurilor la mia de locuitori în ultimele două săptămâni este în Chiajna de 10,31, iar în Bragadiru de 9,48.

Anterior, localitățile Clinceni și Berceni au intrat în carantină, joi seara, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov.

DSP Ilfov a solicitat în mod oficial prima carantinare pe data de 20 noiembrie

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov. Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență.