Raed Arafat a făcut spectacol în direct! Cum vrea să îi convingă pe români să se vaccineze

Raed Arafat a făcut spectacol în direct! Cum vrea să îi convingă pe români să se vaccineze

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că se va vaccina live, dacă aceasta va crește încrederea în rândul populației, precizând că este nevoie ca măcar 60-70 la sută dintre români să se vaccineze, pentru a stopa transmiterea coronavirusului.

Ca și alte țări, România așteaptă la rândul ei să obțină un vaccin împotriva Covid-19 iar opinia publică vrea să afle când vor veni primele doze, și cum va funcționa strategia de vaccinare.

„Vorbim de primul trimestru al anului viitor când se va începe vaccinarea. Când va veni exact să ştiţi că acest lucru o să se cunoască când este anunţat şi de la nivelul Uniunii Europene. Colegii care răspund pe partea de vaccinare vor veni cu astfel de date imediat când ele sunt prezente. De altfel, se lucrează în cadrul comitetului care a fost numit pe toate aspectele de planificare şi pe toate aspectele care sunt necesare administrării vaccinului, în număr cât mai mare, în rândul populaţiei care doreşte şi acceptă să facă acest lucru”, a spus Raed Arafat pentru Observator Antena 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii, convinși prin „puterea exemplului”

Întrebat despre cum pot fi convinși oameni să accepte vaccinarea, Arafat a declarat: „Oamenii sunt supuşi unui bombardament de informaţii care multe dintre ele nu sunt nici validate, nici nu au bază ştiinţifică, chiar dacă unele dintre ele sunt spuse de unii medici, iar la acest moment, cred că prin puterea exemplului, vom putea arăta populaţiei, că cel puţin oameni cum suntem noi, care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm şi noi la momentul respectiv”.