Evenimentul ZileiSocialDe azi, e sigur. București are statut special. Ce anunț a făcut Raed Arafat

De azi, e sigur. București are statut special. Ce anunț a făcut Raed Arafat

De azi, e sigur. București are statut special. Ce anunț a făcut Raed Arafat
În momentul de față, Capitala este o enclavă înconjurată de localități intrate în carantină. Ce șanse există ca și în București, cu o rată de incidență foarte mare, să se instituie carantina?

Prezent luni seară în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la postul Digi 24, secretarul de stat Raed Arafat a explicat de ce consideră că Bucureștiul nu va intra în carantină, în ciuda ratei de incidență foarte ridicată și a faptului că multe localități din județul Ilfov, limitrofe Capitalei, au intrat în carantină de săptămâna trecută.

„Măsurile de restricție și-au făcut deja efectul la Sibiu. Pentru a decreta carantina există un anumit punctaj care se transmite la INSP (n.r. – Institutul Național de Sănătate Publică), trebuie depășite 60 de puncte care se transmit la INSP. Mă aștept ca măsurile luate la nivelul județului Ilfov să își facă efectul, nu cred că va intra în carantină Capitala.

Chiar dacă aici rata de incidență este foarte mare, sunt însă și multe alte măsuri care funcționează aici. Cei care au mers în instanță au pierdut (n.r. – care au dat în judecată statul pentru decretarea carantinei). Vedem în Alba sau la Baia Mare că dacă vrei să reduci rata de transmitere trebuie forțate măsurile și adaptate local”.

Nu va fi o carantină totală

Șeful DSU a mai explicat că, din punctul său de vedere, carantina nu va fi totală, cum a fost în timpul stării de urgență din primăvară, ci va avea în vedere contactul uman și mobilitatea populației. „Nu facem carantină totală ca în starea de urgență, ci luăm măsuri care limitează contactul și mobilitatea”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: