Evenimentul Zilei > Politica > Veste bună pentru românii care au COVID-19. Iohannis: „În câteva zile se livrează”
Veste bună pentru românii care au COVID-19. Iohannis: „În câteva zile se livrează”

Veste bună pentru românii care au COVID-19. Iohannis: „În câteva zile se livrează”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o nouă declarație de presă, susținută de la Palatul Cotroceni, că în perioada următoare vor fi livrate mai multe echipamente medicale necesare în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a precizat, în declarația de presă, că în aceste momente, după încheierea alegerilor parlamentare este nevoie ca autoritățile statului să se concentreze cu mult mai multă atenție asupra gestionării problemelor generate de noul coronavirus.

„S-a încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu domnul premier Ciucă, cu ministrul Sănătății, cu domnul Arafat și domul Gheorghiță care se ocupă de campania de vaccinare. E nevoie de concentrare maximă pe gestionarea pandemiei, chiar dacă am avut alegeri, pandemia nu a dispărut și dacă am avut un număr limitat de infectări, astăzi avem peste 200 de decese. Suntem deciși ca aceste chestiuni să fie gestionate bine până când se va forma un nou guvern. Este nevoie de o concentrare maximă pe gesionarea pandemiei”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că secțiile de Terapie Intensivă sunt foarte aglomerate, iar spitalele sunt foarte aglomerate și a precizat că autoritățile se vor asigura că situația va fi gestionată foarte bine.

Dotări pentru spitale

Șeful Statului a mai arătat că urmează să fie livrate 300 de ventilatoare pentru dotarea secțiilor ATI și că deja sunt în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.

„Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide, care sunt deja comandate, şi pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Se lucrează, se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 şi campania de vaccinare cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.