Evenimentul Zilei > Actualitate > Momente de panică la un restaurant din Capitală. Angajații s-au salvat cum au putut
Momente de panică la un restaurant din Capitală. Angajații s-au salvat cum au putut

Momente de panică la un restaurant din Capitală. Angajații s-au salvat cum au putut

Un puternic incendiu a izbucnit luni noaptea la un restaurant situat în Capitală, în vecinătatea unor ambasade. Angajații au avut prezență de spirit și au reușit să fugă din fața flăcărilor pe o fereastră a localului.

Etajele superioare au fost cuprinse imediat de un fum gros care a ajuns și la mansardă, acolo unde locuiește patronul localului, împreună cu soția și cei doi copii, aflați toți acasă în acel moment. Angajații din restaurant, care se pregăteau să închidă, au reușit să iasă pe fereastră, înainte de sosirea pompierilor. În schimb, patronul și familia sa au fost evacuați de salvatori.

După ce au făcut ultimele livrări la domiciliu, în timp ce se pregăteau să închidă, la miezul nopții, angajații au fost alertați de unul dintre ospătari, care a văzut flăcările.

„Colegul cobora pentru închiderea de zi, a văzut că vine fum pe scări. Nici n-a mai coborât jos, unde ardea, a venit și ne-a anunțat să ieșim, să evacuăm, că luăm foc”, a afirmat o angajată a restaurantului.

De la ce a pornit focul

Tot personalul se afla la primul etaj al clădirii, adică în bucătăria restaurantului. Pentru că erau speriați de fumul care a început să intre în încăpere, o parte dintre ei eu ieșit rapid pe geam și au sărit de pe copertină terasei. Ceilalți au fost ajutați de câțiva angajați ai unei benzinării din zonă, care au adus o scară și i-au ajutat să coboare.

„M-am speriat, pentru că mi-era frică să nu iau foc pe acoperiș”, a spus o altă salariată, potrivit stririleprotv.ro.

Pompierii, care au ajuns în câteva minute, au evacuat cu o scară familia patronului, care locuiește la ultimul nivel al clădirii. Atât el, cât și soția și cei doi copii au scăpat doar cu o sperietură.

Locuitorii din zonă au trăit și ei clipe de groază întrucât la câțiva metri de locul incendiului, se află o benzinărie. În apropierea localului, la doar câteva zeci de metri, se află Ambasada Mexicului și cea a Malaeziei.

Pompierii au intervenit de urgență cu cinci autospeciale reușind să stingă focul. Potrivit primelor date incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la una dintre prizele de pe terasă.