Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă în România: Se redeschid restaurantele, barurile şi sălile de jocuri! Cine sunt fericiții
Se întâmplă în România: Se redeschid restaurantele, barurile şi sălile de jocuri! Cine sunt fericiții

Se întâmplă în România: Se redeschid restaurantele, barurile şi sălile de jocuri! Cine sunt fericiții

Deoarece incidenţa cazurilor de cazurilor de Covid-19 a scăzut în municipiul Bistrița, autoritățile au decis ca, începând de luni, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile destinate jocurilor de noroc să îşi reia activitatea în interior.

Potrivit unui comunicat postat de Prefectura Bistriţa-Năsăud pe social media, incidenţa cazurilor de Covid-19 în municipiul Bistriţa a scăzut sub 3/1000 de locuitori, lucru care a la reducerea restricţiilor în domeniul HORECA.

Acest lucru înseamnă că se redeschid restaurantele și cafenelele în interior, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Autorităţile au decis ca, începând de luni, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc din municipiul Bistriţa să îşi reia activitatea în interior, cele din domeniul HORECA în limita a 30% din capacitate, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19, calculată fără focare, a arătat că indicele a coborât sub 3 la mia de locuitori”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectură.

Prefectura a raportat o incidenţă de 3,33 la mia de locuitori pentru municipiul Bistriţa, cu focare, şi de 2,92 la mie, fără focare, fapt care a determinat autorităţile să permită reluarea activităţiilor în interior în domeniul HORECA.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, le-a cerut locuitorilor să rămână vigilenţi

„Am reuşit, după o perioadă destul de lungă, să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, incidenţă care ne permite să redeschidem restaurantele şi cafenelele, dar şi alte tipuri de activităţi economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem, totuşi, cu puţin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricţiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenţi, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Vă mulţumesc pentru responsabilitatea pe care aţi demonstrat-o”, a transmis Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha.

Reamintim că Municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu în 28 octombrie, în perioada 19 noiembrie – 3 decembrie s-a aflat în carantină, apoi a revenit la scenariul roșu, care a presupus închiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, a cinematografelor, a sălilor de jocuri.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud: Se reduc restricțiile din municipiul Bistrița!
Incidența cazurilor de CoVid-19 în municipiul Bistrița a scăzut sub 3/1000 de locuitori, astfel că se reduc o parte din restricțiile aplicate aici pentru a preveni răspândirea bolii.
Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
“Am reușit după o perioadă destul de lungă să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori, incidență care ne permite să redeschidem restaurantele și cafenelele, dar și alte tipuri de activități economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem totuși cu puțin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricțiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenți, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Vă mulțumesc pentru responsabilitatea pe care ați demonstrat-o!”, transmite prefectul Stelian Dolha tuturor locuitorilor municipiului.
Restricțiile din municipiul Bistrița au fost modificate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.124/27.12.2020 și intră în vigoare în data de 28 decembrie a.c.
Se respectă în continuare legislația impusă de prelungirea stării de alertă, precum și cea care privește unitățile administrativ-teritoriale cu incidența între 1,5 și 3/1000 de locuitori, se arată în comunicatul postat pe social media.