Cum să îți dai seama că o persoană este pe moarte. Nu ignora aceste semne

Cum să îți dai seama că o persoană este pe moarte. Nu ignora aceste semne Sursa foto Arhiva EVZ

Un cercetător a declarat că există anumite semne care arată când o persoană este pe moarte. Aceste simptome apar cu câteva săptămâni înainte și nu trebuie ignorate.

Un cercetător a declarat că există anumite semne care arată când o persoană este pe moarte. Procesul ncepe cu două săptămâni înainte ca inima să înceteze să mai bată pentru ultima dat. Oamenii care sunt pe moarte dorm mai prost în ultima perioadă din viață, a spus Seamus Coyle, expert în îngrijiri paliative.

În ultimele zile de viață și capacitatea noastră de a înghiți alimente și de a bea lichide se va modifica. Experul a declarat că este vorba de procesul care se numește „moartea activa”. El a mai spus că procesul este diferit de la un om la altul și că nu se poate anticipa orice mișcare.

Procesul are loc cu două săptămâni înainte

„Există un proces al morții care are loc cu două săptămâni înainte de a muri. În această perioadă, oamenii tind să se simtă mai puțin bine. De obicei, ei se luptă să meargă și devin mai somnoroși, reușind să rămână treji pentru perioade din ce în ce mai scurte. Spre ultimele zile de viață, capacitatea de a înghiți tablete sau de a consuma alimente și băuturi se diminuează.

Ne puteți urmări și pe Google News
Semne că ești pe moarte

Semnele morții. Sursa: Pixabay

Cam în această perioadă spunem că oamenii sunt 'în moarte activă'. Și, de obicei, credem că asta înseamnă că mai au două-trei zile de trăit. Cu toate acestea, o serie de oameni vor trece prin această fază într-o singură zi, iar unii oameni pot rămâne în pragul morții timp de aproape o săptămână înainte de a muri, ceea ce, de obicei, este extrem de dureros pentru familii. Așadar, există lucruri diferite care se întâmplă la oameni diferiți și pe care nu le putem prezice”.

Ce se întâmplă cu creierul înainte de moarte

În timpul procesului, o serie de substanțe chimice, inclusiv endorfine, sunt eliberate de creier. Expertul a declarat că aceste semne sunt mai evidente la persoanele bolnave de cancer sau la cele care au alte infecții grave.

„Momentul real al morții este dificil de descifrat. Dar un studiu încă nepublicat sugerează că, pe măsură ce oamenii se apropie de moarte, se înregistrează o creștere a substanțelor chimice de stres din organism. Pentru persoanele cu cancer, și poate și pentru alții, markerii inflamatori cresc. Acestea sunt substanțele chimice care cresc atunci când organismul se luptă cu o infecție”, a continuat Coyle, potrivit Daily Record.

Ultimele 30 de secude din viață

Cercetătorii au mai descoperit că oamenii revăd momente din viața lor, bune sau rele, cu 30 de secunde înainte să moară. La scurt timp după ce inima pacientului se oprește, el are „oscilații gamma” care sunt strict legate de vise, recuperarea memoriei și de meditație. Există și pacienții care și-au revenit din comă și au povestit că s-au întâlnit cu îngerii.