Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiției Stelian Ion, criticat în CSM. Judecătorii iau atitudine
Ministrul Justiției Stelian Ion, criticat în CSM. Judecătorii iau atitudine

Ministrul Justiției Stelian Ion, criticat în CSM. Judecătorii iau atitudine

Ministrul Justiției Stelian primește critici chiar din sânul Consiliului Superior al Magistraturii. Și nu este prima dată când judecătoarea Simona Marcu nu este ce acord cu declarațiile ministrului.

Ministrul Justiției Stelian Ion criticat în CSM. Judecătoarea Simona Marcu susține că ministrul „nu face altceva decât să împingă la nesfârșit aceste tensiuni din magistratură. În loc să încerce să găsească soluții pentru a ne desfășura activitatea în continuare în condiții decente”

Decizii fără precedent

În timpul ședinței de joi a Secției pentru judecători a CSM, în momentul în care au fost supuse votului cele 49 de cereri de pensionare formulate de judecători (n.r. – inițial trebuiau discutate 47 de cereri de pensionare), Simona Marcu a luat atitudine. Ea consideră că numărul uriaș de solicitări de eliberare din funcție prin pensionare este fără precedent.

Astfel, Simona Marcu a criticat o declarație recentă a ministrului Justiției, care ar fi susținut că discuțiile și comentariile legate de valul de pensionari din magistratură ar fi unele politice. Judecătoarea i-a cerut lui Stelian Ion să își retracteze declarația. Ea îl acuză că nu face decât să alimenteze tensiunile din magistratură, în loc să găsească soluții.

Nemulțumirile Simonei Marcu au fost însușite chiar de șeful CSM Bogdan Mateescu, acesta precizând că observațiile sunt pertinente.

Ministrul Justiției Stelian Ion criticat în CSM

Redăm dialogul din Secția pentru judecători a CSM:

Judecătorul Bogdan Mateescu: Am mai încărcat pe ordinea de zi încă două cereri de pensionare. În total, numărul lor este la 49, în ședința de astăzi.

Judecătoarea Simona Marcu: Aș dori să subliniez din nou situația fără precedent, nu am mai avut niciodată atât de multe solicitări de pensionare: 49 de cereri de pensionare într-o singură ședința a Secției pentru judecători. Totodată îmi exprim îngrijorarea față de o declarație recentă a domnului ministru al Justiției, potrivit căruia discuțiile și comentariile legate de valul de pensionari ar fi politice.

L-aș ruga pe domnul ministru să retracteze o astfel de declarație pentru că nu are niciun fel de suport, și pentru că nu face decât să împingă la nesfârșit aceste tensiuni din magistratură, în loc să încerce să găsească soluții pentru a ne desfășura activitatea în continuare în condiții decente.

Judecătorul Bogdan Mateescu: Am înțeles. Va mulțumesc. Corecte observațiile”, informeaza luju.ro.