Evenimentul ZileiJustitieMutare controversată pregătită de Stelian Ion la ministerul Justiției

Mutare controversată pregătită de Stelian Ion la ministerul Justiției

Mutare controversată pregătită de Stelian Ion la ministerul Justiției
Stelian Ion, ministrul Justiției, se pregătește să-l aducă în funcția de consilier pe procurorul militar Bogdan Pîrlog.

Mișcare controversată pe care urmează să o facă Stelian Ion, cel care conduce ministerul Justiției. El urmează să-l numească în funcția de consilier pe Bogdan Pîrlog. Este vorba despre un procuror militar care se află în centrul a numeroase scandaluri și cercetări interne. El a fost implicat în protestele din noaptea de 10 August 2018. Atunci, a mers la Unitatea de Comandă a forțelor de ordine, conform national.ro.

Pîrlog este omul care a deschis dosarul „10 August”. Anul trecut, cazul a fost clasat, iar Giorgiana Hosu, procuror șef DIICOT la acea vreme, a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

În toamna anului trecut, Pîrlog îl ataca pe Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, despre care spunea că face numiri iresponsabile la parchete.

Pe cine mizează Stelian Ion, cel care conduce ministerul Justiției

De asemenea, conform sursei citate, el s-a mai remarcat atunci când a cerut desființarea Parchetului Militar! Chiar entitatea în cadrul căreia activează. Se pare că mișcarea numirii lui Pîrlog este mai profundă. Pentru că el va conduce, de fapt, ministerul Justiției, conform sursei citate. După ce această numire va fi oficializată în zilele viitoare, procurorul Radu Mihăiță Cazacu va intra în scenă. El va prelua conducerea Secției Militare a DNA, care va deveni vacantă la finalul lunii ianuarie. Spre deosebire de Bogdan Pîrlog, Cazacu este agreat și de Mădălina Scarlat, adjuncta DNA.

Anul trecut, jurnalistul EvZ Dan Andronic scria despre cum a fost lăsat Bogdan Pîrlog fără dosarul „Rețeaua Deontologilor”. După ce o filmare a arătat cum doi jurnaliști socializau „la o bere” cu un judecător și un procuror. În seara difuzării filmului, Pîrlog  s-a autosesizat printr-un referat pe care tot el a pus rezoluția de repartizare a dosarului către Bogdan Pîrlog.

„Celebrul procuror militar Bogdan Pîrlog, în seara zilei de duminică, ziua difuzării, s-a autosesizat printr-un referat pe care tot el a pus rezoluția de repartizare a dosarului către Bogdan Pîrlog. Audierile au avut loc la foc automat, deși nu exista nici cea mai mică umbră de competență a Parchetului Militar”. Se menționa în materialul respectiv.

Marele obiectiv al ministrului Justiției

De la numirea în funcția de ministru al Justiției, Stelian Ion a avut un mare obiectiv. Desființarea Secția Speciale de Investigare a Magistraților.

„O desființăm, este foarte clar lucrul ăsta, nici nu există discuții și aici vă spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri. Pentru că despre desființarea Secției Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile. Deci se cunosc toate argumentele și de o parte și de alta, cunoaștem și opiniile magistraților și opiniile specialiștilor, avocaților, societății civile, opiniile emise de instituții internaționale.

Și atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile. Noi ne ținem de promisiuni și ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid”, spunea ministrul.

 

 


Accesează: