Evenimentul ZileiJustitieTraian Băsescu îl trage de mânecă pe Stelian Ion. „Unde te mai duci să reclami”

Traian Băsescu îl trage de mânecă pe Stelian Ion. „Unde te mai duci să reclami”

Traian Băsescu îl trage de mânecă pe Stelian Ion. „Unde te mai duci să reclami”
Desființarea SIIJ este una din marile greșeli care se pot face, susține Traian Băsescu, fostul președinte al României.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, susține că desființarea SIIJ este una dintre cele mai mari greșeli care se pot face. Afirmația lui Traian Băsescu a fost făcută în contextul în care Stelian Ion, ministrul Justiției, a anunțat că această măsură reprezintă o prioritate.

Traian Băsescu, despre desființarea SIIJ: Unde te mai duci să reclami

„Este una din marile greșeli care se pot face. Nu vă ascund că am făcut un document scris către comisarul pentru Justiție în care l-am atenționat că această secție nu trebuie desființată.

Este o secție care poate fi utilizată și de magistrații care se simt nedreptățiți, dar și de către justițiabili. Unde te mai duci să reclami, dacă desființezi SIIJ?

Important este să fie populată cu procurori de cea mai înaltă probitate morală”, a spus Băsescu la TVR1.

Stelian Ion, hotărât să desființeze SIIJ: Nu va dura mult

„Va fi desfiinţată secţia specială şi nu va va dura mult până se va întâmpla asta. Secţia, dacă ne uitam la numărul dosarelor soluţionate vom vedea, că a avut în decurs de doi ani şi ceva 6 rechizitorii. A avut câteva declinări de competenţă şi foarte multe clasări. Au fost multe probleme legate de secţia specială. Pe de-o parte se creează o imunitate de facto, procurorii din acele secţii nu se vor ancheta reciproc.

S-a pornit cu stângul de la început, pentru că era o vreme în care se dorea control asupra justiţiei. Pe de-o parte magistraţii, unii dintre ei, să fie descurajaţi, iar alţii să fie protejaţi.

Aceasta a fost discuţia la momentul respectiv. Acestea erau acuzaţiile principale legate de ideea unei astfel de secţii, pe care domnul Iordache a susţinut-o foarte tare ca un interpus a celor care l-au trimis acolo cu această misiune”, a spus ministrul Stelian Ion, miercuri, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Antena 3.


Accesează: