Remember 2020. Dezvăluirile EvZ despre ministrul Justiției, Stelian Ion. Casa ANL și „ecologia”

Remember 2020. Dezvăluirile EvZ despre ministrul Justiției, Stelian Ion. Casa ANL și „ecologia”

Astăzi, la rubrica „Remember 2020” vă readucem în atenție una dintre anchetele ziariștilor noștri despre un personaj de prim-plan al politicii: actualul ministru al Justiției, Stelian Ion.

A fost un an greu pentru toți. Pandemia ne-a schimbat viețile în tot felul de moduri. Unde nu a poposit boala sau moartea, ne-au apăsat grijile, ne-au încrâncenat deciziile politice și alegerile, ne-au revoltat furăciunile și ticăloșiile, încălcarea drepturilor omului, imixtiunea politicului în cele mai importante instituții ale statului, aservirea unei părți a justiției și a presei.

Evenimentul zilei, chiar și cu motoarele reduse și afectat financiar, a continuat, prin ziariștii săi, să investigheze și să prezinte publicului anchete jurnalistice cu efecte negative asupra societății. La sfârșit de an, o să republicăm o parte dintre cele mai importante, urmând să apreciați dacă, în timp, instituțiile statului au intervenit, s-au implicat cu ceva sau au schimbat lucrurile. (Simona Ionescu)

Ne puteți urmări și pe Google News

Ancheta EvZ vizează modul în care Stelian Ion, de profesie jurist - fost avocat, la un moment dat, al fostului primal al Constanței, Radu Mazăre, apoi deputat USR și membru al Comisiei juridice - a acționat într-o speță destul de simplă, cea prin care a obținut o garsonieră de la ANL, pe care apoi a schimbat-o foarte avantajos cu una dintre clientele sale, pe care a reprezentat-o într-un proces legată de o abominabilă crimă comisă de iubitul femeii.

Sigur, partidul n-a părut să plece urechea spre ceea ce presa scrie și l-a susținut, la negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru una dintre cele mai înalte funcții guvernamentale, cea de ministru al Justiției. De aceea, ca să știți despre cine e vorba și ce așteptări puteți avea de la Stelian Ion, reluăm câteva dintre concluziile investigației EvZ.

Dincolo de istoria dubioasă cu locuința primită de la ANL, materialul vă prezintă și activitatea de „Nicușor Dan” al Constanței, luptător ecologist pentru oraș și spațiile sale verzi. Care, la rându-i, în ciuda denumirii ONG-ului pe care l-a înființat - Verde Urban - nu prea e așa de prodigioasă cum e prezentată, ci destul de „subțire”.

Dar despre toate acestea și multe alte „aventuri” cu primăria condusă succesiv de Radu Mazăre și Decebal Făgădău, „adversarii” săi politici, în ancheta intitulată

Povestea liderului USR din gașca lui Radu Mazăre cu documente. Precizările avocatului Stelian Ion