Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Tudose desființează Guvernul după criza de la CFR: „Dileală completă”
Mihai Tudose desființează Guvernul după criza de la CFR: „Dileală completă”

Mihai Tudose desființează Guvernul după criza de la CFR: „Dileală completă”

Fostul premier Mihai Tudose a catalogat drept „dileală” felul în care ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a gestionat criza provocată de accidentul de tren de la Feteşti de săptămâna trecută.

Europarlamentarul Mihai Tudose l-a descris pe directorul CFR, Ovidiu Vizante, drept „șmecherul șef”, care a scăpat de răspundere cerându-și scuze.

„Găsesc fascinant modul lor de lucru, aproape de hipnoză. (…) După toată zbaterea persoanelor blocate în tren cu copii cu tot, dimineaţă domnul Drulă a tranşat situaţia spunând că acel Vizante, şmecherul şef de la CFR, şi-a cerut scuze pentru tipul de comportament pe care l-a avut în dialogul cu ziaristul respectiv după o noapte grea şi nedormită. Şi subiectul e închis! Domnule, e fascinant!

Acolo era problema: în comportamentul cu jurnalistul şi cu jurnaliştii, nu cu incapacitatea de a face faţă unei situaţii de criză, nu cu je m’enfiche… Să nu o spun în româneşte, pentru că sună mai rău. Îl durea pe el de ceea ce se întâmpla acolo!”, a comentat Mihai Tudose, la Romania TV.

Liderul PSD, acuzații la adresa lui Dan Barna

În acest context, liderul PSD l-a atacat și pe vicepremierul Dan Barna, care i-a găsit scuze șefului de la CFR, spunând că și el a așteptat în tren pe când era student.

„Şi ca să fie dileala completă, tabloul fascinant de care vorbeam, a ieşit şi Drulă. Vă aduceţi aminte, e un tip contemporan cu noi pe care-l cheamă Drulă. A zis că nu e nicio problemă. Ce atâta isterie! Barna… Tot un Bulai şi el. A ieşit senin şi a spus domnul Barna, viceprim-ministru, că ce atâta isterie?! Că şi eu când am fost student, stăteam în tren blocat!

Nu ştiu dacă era student la 6-10 ani. Noi vorbeam acolo de nişte copiii mici. El era student, dar nu e nicio diferenţă pentru el. Tot aşa fascinant şi absolut la nivel de hipnoză, au curs declaraţiile. Ce vrei să facem noaptea? Dacă se întâmpla ceva cu trenul ăla şi lua foc, ăştia aşteptau să se facă dimineaţă, nu?”, a mai arătat Tudose.

Pasagerii puteau fi salvați cu autocare

Fostul premier a subliniat că autoritățile puteau interveni cu autocare, pentru a-i salva pe copiii care așteptau de ore bune ajutor, dat fiind că accidentul feroviar s-a produs între două șosele mari.

„Dacă nu se putea ajunge la trenul ăla… Nu era în Alpi, nu era într-o văgăună, era în câmp, între două şosele mari – drumul vechi spre Constanţa şi autostrada. Nu sunt munţi, văi, ape, crocodili, urşi! Asta e fascinant cum mută subiectul. Domnule, subiectul a fost prioritatea faţă de ziarist. După care a venit Barna şi a dat şi cu alifie. Domnule, şi nouă ni s-a întâmplat”, a precizat Mihai Tudose.

PNL și USR-PLUS sunt mai preocupate de alegeri decât de guvernare

Fostul premier susține că acest tip de incidente arată că România nu este guvernată și că partidele aflate la putere sunt mai preocupate de alegerile interne.

„Staţi un pic să treacă septembrie şi să terminăm noi cu congresele şi după aceea ne apucăm şi de guvernare. N-a guvernat nimeni. (…) Despre ce vorbim că face Guvernul? Care Guvern? Ia bani, trăim pe datorie, vinde din casă. Ne-a vândut viitorul. Înţeleg că la anul vreo 17 miliarde se duc pe dobânzi. 17 miliarde trebuie să îi dăm pe dobânzi. Va împrumuta 17 miliarde doar pentru dobânzi care vor genera alte costuri. Nu le pasă!”, a conchis fostul premier Mihai Tudose.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: