Evenimentul Zilei > Actualitate > Un tren cu copii a fost blocat 8 ore în câmp. Director CFR, enervat de întrebări. Încercați să găsiți dumneavoastră soluții
Un tren cu copii a fost blocat 8 ore în câmp. Director CFR, enervat de întrebări. Încercați să găsiți dumneavoastră soluții

Un tren cu copii a fost blocat 8 ore în câmp. Director CFR, enervat de întrebări. Încercați să găsiți dumneavoastră soluții

Un director din CFR s-a enervat peste măsură atunci când a trebuit să dea explicații despre un tren care a rămas blocat timp de 8 ore și în care se aflau muți copii.

Este haos în activitatea CFR, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit la Fetești, iar alte zeci de trenuri au rămas blocate, pentru că nu au mai putut circula. Un tren cu copii a rămas în câmp timp de 8 ore, dar asta s-a întâmplat din cauza locomotivei, iar Ovidiu Vizante, director CFR, a avut o reacție uluitoare la o întrebare pusă de jurnaliștii de la Antena 3.

Directorul de la CFR s-a enervat atunci când a fost luat la întrebări

„De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?”, a fost întrebat oficialul. Care a răspuns în bătaie de joc. „Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.” Apoi, dialogul a continuat.

Jurnalist: „Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp.”

Ovidiu Vizante, director CFR: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

„Eu sunt în funcție, eu iau deciziile”

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante, director CFR: Vor primi când ajung la București!

Jurnalist: După 8 ore?

Ovidiu Vizante, director CFR: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul… Mulțumesc! La revedere!

„Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București”

Directorul CFR a închis telefonul când i s-a cerut să dea o explicație pentru care 30 de copii au fost blocați o noapte întreagă într-un tren, în mijlocul câmpului, precizează sursa citată.

„De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani.

Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului”, explica mama unui copil aflat în tren.