Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ Play cu Robert Turcescu. Murim, luptăm și nu ne pensionăm. Ce hobby-uri au jurnaliștii pentru zile negre
VIDEO

EVZ Play cu Robert Turcescu. Murim, luptăm și nu ne pensionăm. Ce hobby-uri au jurnaliștii pentru zile negre

Anunțata reformă a pensiilor îngrijorează multă lume, mai ales dacă va crește vârsta de pensionare. Întrebarea este cine mai crede că sistemul de pensii va mai exista în forma actuală peste 20-30 de ani? O soluție ar fi sursele de venituri alternative. Află alături de Robert Turcescu și de invitații săi ce hobby-uri au jurnaliștii. Ele pot fi chiar o mică investiție.

Jurnalistul Mirel Curea are o pasiune autentică pentru ceasuri. Acesta consideră că poți face chiar o mică afacere dacă știi exact în ce să investești. „E un foc al meu că tata nu m-a lăsat să mă fac ceasornicar. Ceasurile cu piese colectibile au o invenție, cumperi o legendă. În 5 ani dublezi investiția, dar trebuie să știi ce să cumperi”. Un ceas Rolex îl vinzi pe loc, a adăugat Mirel Curea.

Cât despre moderatorul emisiunii, acesta a mărturisit că are ca hobby radiourile vechi, chiar dacă pasiunea sa presupune un efort. Jurnalistul bântuie târgurile ore în șir pentru un simplu buton, căci îi place să și recondiționeze piesele din colecția personală. „E o lume întreagă, am piese de peste 100 de ani, patofoane foarte vechi. Fiecare are o poveste, un timp”, a povestit Robert Turcescu.

La rândul său, jurnalistul Dan Andronic a recunoscut că îi place să colecționeze postere de propagandă. „Cel mai tare poster pe care îl am este din Primul Război Mondial, făcut de un artist celebru, despre soarta prizonierilor ruși. E impresionant”.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată la acest link.