Evenimentul Zilei > Monden > Măsuri vehemente pentru studenții UBB. Ce-i așteaptă dacă nu sunt vaccinați
Măsuri vehemente pentru studenții UBB. Ce-i așteaptă dacă nu sunt vaccinați

Măsuri vehemente pentru studenții UBB. Ce-i așteaptă dacă nu sunt vaccinați

Studenții UBB care nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus nu se vor putea caza în căminele studențești pe perioada de vară.

Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a luat o decizie vehementă în privința studenților nevaccinați. Astfel, doar persoanele imunizate împotriva noului coronavirus vor avea posibilitatea de a fi cazați, pe timpul verii, în căminele universității.

Studenții trebuie să prezinte adeverința de vaccinare. Dacă, din motive medicale, anumite persoane nu se pot imuniza împotriva noului coronavirus, UBB a anunțat că se vor crea condiții speciale spre găzduire, anume cazarea în camere izolate și testarea periodică a studenților aflați în astfel de situații.

La momentul actual, reprezentanții instituției au anunțat că nu se știe în ce măsură se va aplica aceeași decizie și din toamnă, când va începe noul an universitar.

Studenții se revoltă

Hotărârea UBB a revoltat o parte dintre studenții universității. Deși unii salută hotărârea, mai mulți studenți au anunțat că vor da în judecată instituția de învățământ, în cazul în care decizia nu va fi anulată.

Prin adoptarea noii hotărâri, reprezentanții UBB vor să evite dezvoltarea unor focare de infecție cu coronavirus întrucât, anual, în căminele UBB se cazează aproximativ 6.000 de studenți, iar pe perioada verii în jur de 700.

Vineri, 18 iunie, conducerea universității se va întruni pentru a discuta situația studenților nevaccinați, conform antena3.ro.

Magistrații au decis că studenții nevaccinați nu pot participa la examene

Studenții ieșeni care nu au fost vaccinați, nu au trecut prin boală sau care nu prezintă rezultatul negativ al unui test anti-COVID nu vor participa la examenele din această sesiune.

Decizia a fost adoptată de Curtea de Apel Iași, care a judecat o contestație formulată de Liga Studenţilor din Universitatea „Al. I. Cuza”, alături de cinci studente ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”.

Curtea de Apel Iaşi a respins ca nefondat recursul formulat de trei studente faţă de decizia iniţială a Tribunalului Iaşi, hotărârea fiind definitivă.

Reprezentanţii Ligii Studenţilor din Iaşi au anunţat, pe 13 mai, că au început demersuri pentru suspendarea deciziei Consiliului de Administraţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” privind accesul studenţilor în sălile de examen doar în baza testelor sau vaccinurilor împotriva COVID-19.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: