Evenimentul Zilei > International > Măsuri drastice luate de Guvernul din Polonia. Cum se vor desfășura zilele cetățenilor
Măsuri drastice luate de Guvernul din Polonia. Cum se vor desfășura zilele cetățenilor

Măsuri drastice luate de Guvernul din Polonia. Cum se vor desfășura zilele cetățenilor

Măsuri drastice luate de Guvern! Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul. Polonia va anunţa, miercuri, restricţii mult mai dure cu privire la pandemia de coronavirus.

Măsuri drastice luate de Guvern! Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul. „Intrăm din nou într-o situație de criză. Depinde de noi unde va ajunge vârful celui de al treilea val”. Este declaraţia pe care a făcut-o ministrul Niedzielski care a mai adăugat: „Comportamentul responsabil este cheia”.

Măsuri drastice luate de Guvern! Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul

Restricţiile severe vor fi luate în unele regiuni lovite deosebit de puternic de varianta britanică a COVID-19. Este mesajul transmis de ministrul sănătăţii Adam Niedzielski.

Aproximativ 12.146 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, o creştere de peste 3.500 într-o săptămână, a precizat ministrul.

„Mergem în direcţia limitării intrărilor la frontieră. Vom dori de asemenea modificări oficiale în sensul purtării de viziere. Sau eşarfe în locul măştilor. Şi va trebui de asemenea să gândim restricţiile pe criterii regionale”, a mai spus ministrul Niedzielski.

Noile restricţii ar trebui introduse sâmbătă, dar ar putea intra în vigoare chiar mai devreme. Polonia a relaxat unele restricţii, deschizând pârtiile de schi, precum şi cinematografele, hotelurile şi teatrele la o capacitate de până la 50%, dar autorităţile au avertizat că aceste măsuri ar putea fi anulate în funcţie de situaţia pandemică.

Niedzielski: cea mai grea parte din al treilea val va veni la sfârşitul lunii martie

Republica Cehă, una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană cu 27 de membri, a anunţat înăspri pe fondul creșterii variantei englezești. Guvernul a declarat că situația înrăutățită l-a obligat să renunțe la planurile sale de redeschidere a tuturor magazinelor încă de săptămâna viitoare.

Slovacia vecină este, de asemenea, grav lovită de noua variantă a coronaviruslui. A devenit țara cu cele mai multe decese COVID-19  în această săptămână, pe fondul unei creșteri a variantei englezești.

Numărul pacienților cu COVID-19 din spitalele din Slovacia a atins joi un nou record record de 3.900 – situație care i-a determinat pe lideri să apeleze pentru ajutor din exterior.

Până în prezent, Austria, Polonia și Ungaria au fost de acord să trimită personal medical în Slovacia.

În Ungaria, unde o scădere constantă a infecțiilor zilnice și a deceselor din decembrie a inversat cursul la începutul acestei luni, există acum temeri de o nouă creștere, chiar dacă țara a început să primească transporturi de vaccinuri din Rusia și China.

„Suntem în mod clar în faza ascendentă a celui de-al treilea val”, a declarat vineri o șefă medicală Cecilia Muller, citată de apnews.com.