Evenimentul Zilei > Economie > România, sumă uriașă de bani pentru firmele și cetățenii afectați de coronavirus. Fondurile vin de la Uniunea Europeană
România, sumă uriașă de bani pentru firmele și cetățenii afectați de coronavirus. Fondurile vin de la Uniunea Europeană

România, sumă uriașă de bani pentru firmele și cetățenii afectați de coronavirus. Fondurile vin de la Uniunea Europeană

România va primi o sumă importantă de bani, de la Uniunea Europeană. Suma va fi distribuită firmelor și persoanelor afectate de pandemie.

România primește o sumă importantă de bani de la Uniunea Europeană. Suma este destinată pentru ajutorarea companiilor și indivizilor afectați de pandemia de coronavirus. Comisia Europeană a publicat lista banilor ce vor reveni fiecărei țări. Astfel, țara noastră va încasa 1,32 miliarde de euro.

România primește bani de la Uniunea Europeană. Procentul este de 3,3% din suma totală alocată pentru redresare

„Asistență în materie de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei, REACT – EU” se numește programul respectiv. Cu acești bani se pot finanța măsuri de combatere a impactului social şi economic al pandemiei de coronavirus. Suma totală acordată de cei de la UE este de 39,6 miliarde de euro. Țara noastră primește un procent de 3,3% din acest total.

Cele mai mari sume revin Italiei ( 11,3 miliarde de euro), Estoniei ( 10,8 miliarde de euro) și Germaniei (1,8 miliarde de euro). REACT -UE este o inițiativă a Comisiei Europene post-Covid. Cu scopul de a oferi sprijin rapid statelor membre și regiunilor cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Prin adăugarea unui surplus de 55 miliarde de euro la programele în curs de desfășurare finanțate prin politicile de coeziune 2014-2020.

România, bani de la UE. Sumele vor fi împărțite în funcție de nivelul lor de prosperitate și de efectele socio-economice ale crizei

Sumele alocate pentru REACT -UE se adaugă alocărilor propuse pentru intervalul 2021-2027. Și vor fi distribuite între țările Uniunii Europene în funcție de nivelul lor de prosperitate și de efectele socio-economice ale crizei.

Programul REACT-UE permite un nivel de prefinanțare de 50%. Astfel încât să fie disponibilă suficientă lichiditate pentru ca sprijinul să ajungă rapid în economia reală. Pentru a ajuta oamenii și întreprinderile afectate de pandemia de coronavirus.


La UE s-a stabilit soarta a 1.800 de miliarde de euro. Cât va primi România și care sunt condițiile

Ajutor uriaș pentru România. Uniunea Europeană ne-a trimis banii!

Vești bune pentru români. 5 miliarde de euro vin de la Uniunea Europeană. Unde se vor duce banii