Evenimentul Zilei > Social > Adina Alberts pune sistemul sanitar din România la zid, după ce pacientul transferat în Belgia a decedat
Adina Alberts pune sistemul sanitar din România la zid, după ce pacientul transferat în Belgia a decedat

Adina Alberts pune sistemul sanitar din România la zid, după ce pacientul transferat în Belgia a decedat

Adina Alberts a transmis pe Facebook condoleanțe familiei bărbatului de 54 de ani. Acesta a murit la un spital din Belgia.

Adina Alberts a transmis pe Facebook condoleanțe familiei bărbatului de 54 de ani. Acesta a murit la un spital din Belgia. Bărbatul era în stare gravă. Prezenta arsuri pe o suprafață de 65% din corp, în urma unui accident de muncă.

Adina Alberts critică sistemul sanitar din România. Aceasta susține că bărbatul a fost plimbat prin trei spitale înainte de a fi transferat în străinătate.

Ce a declarat Adina Alberts

„Când eram eu în Spitalul de Urgență Floreasca, adică acum 15 ani, pacienții arși erau îngrijiți cu mare atenție. Și deși, nu aveam saloane și facilități moderne pentru marii arși, chiar și pacienții cu arsuri grave supraviețuiau și se vindecau.

Marea provocare în astfel de cazuri este îngrijirea atentă, toaletarea corectă și completă a plăgilor, excizarea țesuturilor distruse, îndepărtarea reziduurilor de orice fel. Spălarea acestora cu soluții dezinfectante se făcea de două ori pe zi apoi se pansau în condiții de sterilitate absolută. Profesorul Ioan Lascăr ne repeta mereu: “Prima condiție ca o plagă să se vindece este să fie curată.

Este incredibil ce s-a întâmplat cu pacientul electrocutat de la Constanța, trimis din spital în spital. Ce-a căutat la Iași?! Eu nu pot să înțeleg de ce nu a fost trimis direct la Floreasca?! Să vă amintesc totuși că există și un Spital de Arși în Capitală?! De ce nu a fost trimis acolo?! Sau direct în Belgia?! S-a plimbat bietul om în trei spitale din 3 orașe ca, până la urmă, să ajungă într-un hal fără de hal, cu 5 germeni cuibăriți în plăgile lui arse.

Doamne Dumnezeul! Ce nesăbuință! Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate! Îmi pare nespus de rău”, a scris medicul Adina Alberts pe Facebook.

Transferul acestuia în Belgia a fost amânat cu o zi, din motive tehnice

„În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia”, a transmis Ministerul Sănătății.