Evenimentul Zilei > International > Trei sferturi dintre europeni susțin că Uniunea Europeană are nevoie de reforme fundamentale
Trei sferturi dintre europeni susțin că Uniunea Europeană are nevoie de reforme fundamentale

Trei sferturi dintre europeni susțin că Uniunea Europeană are nevoie de reforme fundamentale

Majoritatea cetățenilor europeni sprijină gestionarea epidemiei cu noul coronavirus la nivelul Uniunii Europene, iar țările membre UE au nevoie de asistența financiară a UE, dar sunt nemulțumite cu actualul executiv comunitar și consideră că UE trebuie reformată, potrivit datelor unui sondaj de opinie realizat pentru Parlamentul European și publicat vineri.

Trei sferturi dintre europeni susțin că Uniunea Europeană are nevoie de reforme fundamentale. Sondajul arată că 73% dintre respondenții din statele UE consideră că Uniunea Europeană are nevoie de reforme fundamentale, în Ungaria procentul celor care cred la fel este de 58%. Referitor la gestionarea epidemiei cu noul coronavirus, trei din patru au răspuns că Bruxelles-ul poate face față problemelor provocate de criză. La nivelul UE în medie 72%, iar în Ungaria 82% sunt de acord cu afirmația, potrivit căreia la depășirea crizei va contribui și Planul de redresare al UE.

Problema principală este sărăcia

Aproximativ jumătate din intervievați ar aștepta de la Parlamentul European (PE) ca lupta împotriva sărăciei și inegalității sociale să fie pe primul loc pe agenda PE. În opinia unor țări, cum ar fi Cehia, Danemarca și Suedia, sarcina prioritară ar trebui să fie lupta împotriva terorismului.
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210213-az-europaiak-haromnegyede-szerint-alapveto-reformokra-szorul-az-unio
Traducerea: Rozália Gănciulescu