Mari beneficii pentru sănătate, dacă bei o cană cu lapte în fiecare zi. Avantajele sunt multiple

Mari beneficii pentru sănătate, dacă bei o cană cu lapte în fiecare zi. Avantajele sunt multiple Sursa foto: Dreamstime.com

O cană de lapte pe zi reduce riscul de diabet cu 10%, arată cercetările. Experții au descoperit că un consum moderat de lactate ajută la protejarea organismului împotriva acestei afecțiuni.

O teorie susține că laptele conține nutrienți care stimulează capacitatea organismului de a procesa zahărul. Dar cercetătorii au descoperit cum consumul regulat de carne roșie crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Boala apare atunci când organismul își pierde capacitatea de a metaboliza zahărul, în principal ca urmare a creșterii în greutate și a stilului de viață prost.

Beneficiile consumului de lapte

Acum, cercetările care urmează să fie prezentate la reuniunea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului din Stockholm arată cum consumul de lactate poate ajuta la protejarea împotriva bolii. Echipa italiană a analizat 13 studii despre dietă și diabet.

Cercetătorul principal, Dr. Annalisa Giosuè, de la Universitatea din Napoli, a declarat: „Produsele lactate sunt bogate în nutrienți, vitamine și alți compuși bioactivi care pot influența favorabil metabolismul glucozei - procesarea zahărului de către organism”.

Carnea roșie, sursă de acizii grași saturați

Dr. Giosuè a adăugat: „Carnea roșie și procesată sunt surse importante pentru acizii grași saturați, colesterolul și fierul, toate cunoscute pentru că  permit inflamația și stresul oxidativ, care pot reduce sensibilitatea celulelor la insulină”, a spus medicul.

Experții au îndemnat oamenii să renunțe la carnea roșie în favoarea proteinelor mai puțin „riscante”, cum ar fi peștele și ouăle, potrivit The Sun.

Ne puteți urmări și pe Google News