Evenimentul Zilei > Social > Află care sunt alimentele indicate înainte de culcare și ce nu este bine să mănânci seara. Care este produsul care iți perturbă somnul
Află care sunt alimentele indicate înainte de culcare și ce nu este bine să mănânci seara. Care este produsul care iți perturbă somnul

Află care sunt alimentele indicate înainte de culcare și ce nu este bine să mănânci seara. Care este produsul care iți perturbă somnul

O parte din alimentele pe care le consumi în fiecare seară îți perturbă somnul. Află ce poți mânca pentru o stare mult mai bună și pentru un somn mult mai odihnitor!

Majoritatea populației petrece seara în fața televizorului cu o pizza sau cu o pungă de chips-uri în mână. Acest obicei afectează digestia și somnul sau îngrașă rapid. Alte produse negative pe care oamenii le folosesc seara sunt alcoolul sau sucurile acidulate.

Află ce este bine să mănânci seara!

Tarhnon

Tarhonul este foarte utilizat de francezi, fiind considerat o plantă medicinală.

„Tarhonul a fost folosit ca remediu pentru calitatea proastă a somnului”, explică practicantul integrativ al sănătății Kristin Grayce McGary,autorul cărții „Holistic Keto for Gut Health: A Program for Resetting your Metabolism”.
Acest condiment ajută digestia și este o sursă recomandată de potasiu.

Supa

Supa de pui cu tăiței îți oferă o stare de liniște, dar ajută și la eliminarea toxinelor. Acest aliment este aliatul somnului odihnitor.

„Mâncărurile care sunt reconfortante (cum ar fi supa de pui) vă pot ajuta sistemul nervos să se relaxeze, pentru a oferi întregului corp un sentiment de siguranță”, a declarat acupunctorul și specialistul în medicină chineză Tsao-Lin Moy.

Cartofii dulci

Cartoful este o legumă foarte sănătoasă, atâta timp cât nu este prăjită. Cartofii dulci ajută la un somn liniștit și sunt ușor de digerat.

„Cartofii dulci conțin B6 care stimulează starea de spirit și melatonină care pregătește somnul, așa că consumul de cartofi dulci te ajută să te simți atât relaxat, cât și somnoros”. a transmis Lisa Mastela, fondator și CEO al Bumpin Blends.

Peștele

Peștele gras are acizi grași omega-3, cât și vitamina D, nutrienți importanți pentru reglarea serotoninei. Poți cumpăra somon, sardine sau hering. Aceste produse îți țin de foame și nu au multe calorii.

Kiwi

Un studiu a demonstrat că oamenii care au consumat kiwi seara au adormit mult mai repede decât persoanele care nu au mâncat fructe înainte de culcare.Pe lângă faptul că este bogat în antioxidanți, carotenoizi și vitaminele C și E, conține și un hormon familiar, serotonina.
Acest aliment te face să te simți mai vesel și te scapă de insomnii., potrivit dcmedical.ro

Mierea

Doar o linguriță de miere este suficientă pentru a stimula eliberarea de melatonină în creier și stoparea orexinei (care te menține trează).

Sucul de vișine

Sucul de vișine este un alt remediu împotriva insomniei. Această băutură, dacă este consumată înainte de culcare, poate îmbunătăți calitatea somnului .Acest efect este provocat de conținutul ridicat de melatonină, hormonul care dă semnale organismului tău că este timpul să dormi.