Marcel Ciolacu, negocieri în Dubai pentru Portul Constanța

Marcel Ciolacu, negocieri în Dubai pentru Portul Constanța Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se află în Dubai, unde negociază un Parteneriat Public-Privat pentru investițiile emiratelor în Portul Constanța din România.

Marcel Ciolacu, negocieri în Dubai pentru portul Constanța

Marcel Ciolacu a declarat vineri că Guvernul își dorește să continue parteneriatele actuale cu companiile din Emiratele Arabe Unite, contribuind astfel la consolidarea capacității strategice și logistice a Portului Constanța. În acest context, Portul Constanța ar putea deveni "Poarta Europei". Investițiile din partea Emiratelor Arabe Unite ar putea contribui la dezvoltarea Portului Constanța pentru a deveni cel mai important port al Europei.

„Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a marfurilor la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est! Dezvoltarea capacităţii acestuia este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică, în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei”, arată premierul într-un mesaj pe Facebook.

”De aceea, ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică”, spune şeful Executivului, aflat într-o vizită în Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News
Marcel Ciolacu Dubai

Sursa foto: Facebook

Sorin Grindeanu participă la negocierile pentru portul Constanța

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că mesajul pe care l-a transmis în cadrul întâlnirii de la Abu Dhabi, cu conducerea companiei DP World (Dubai Ports), este că Guvernul își propune să extindă cooperarea cu partenerii emiratelor pentru dezvoltarea Portului Constanța.

Ministrul subliniază că Guvernul este interesat să atragă finanțări pentru a extinde capacitățile portuare, în scopul reducerii timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizării fluxului de nave în bazinele portului, extinderii capacităților de stocare și a infrastructurii rutiere și feroviare din cadrul Portului.

„Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța!

Acesta este mesajul pe care l-am avut astăzi în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports).

Proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administrația Portului Constanța,  în baza memorandumului semnat în iunie 2022, a căpătat contur, iar pe 15 mai, vom inaugura noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off).

2023 a fost anul recordurilor absolute în ceea ce privește traficul de mărfuri.

În Portul Constanța, iar tendința de creștere se menține și în anii următori.

De aceea, suntem interesați de atragerea de finanțări pentru creșterea capacității portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităților de stocare și a rețelelor rutiere și feroviare din cadrul Portului”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Cine îl însoțește pe premier în delegație

Marcel Ciolacu este însoțit în vizita sa în Golful Persic de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președintele ANCOM, Valeriu Zgonea, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, și directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.