Podul peste Dunăre de la Brăila, din nou stricat

Podul peste Dunăre de la Brăila, din nou stricat Podul suspendat de la Brăila. Sursa video: captura video

Podul peste Dunăre de la Brăila este din nou în reparații. Golden Gate de România a fost inaugurat în iulie 2023, dar nu a fost recepționat CNAIR din cauza problemelor care nu s-au rezolvat nici acum. Luna trecută, CNAIR a sesizat că rampa de acces spre viaductul care duce spre Podul peste Dunăre prezintă din nou tasări pe malul din Brăila.

Podul peste Dunăre, din nou în reparații

Recent, constructorul s-a apucat să repare „zonele deteriorate”. „Vor fi asfaltări punctuale pe zonele deteriorate. Practic, niște reparații. O să fie un oarecare disconfort în zona lucrărilor, dar nu se întrerupe circulația”, susține purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

În unele zone, au apărut denivelări destul de serioase, care măsoară și 10 centimetri în anumite zone. Reprezentanții CNAIR au spus că WeBuild, firma care a construit podul, trebuia să rezolve aceste probleme deja.

Au fost probleme încă de la inaugurare

Podul peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră. Obiectivul a fost inaugurat pe 6 iulie 2023. La puțin timp după inaugurare, au apărut primele probleme. La finalul lunii august 2023, o filmare apărută în spațiul public arăta cum șuruburile podului se desprindeau ușor. CNAIR a descoperit că 0,4% dintre cele 100.000 de șuruburi erau slăbite și că firma WeBuild este vinovată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Grindeanu, despre podul de peste Dunăre

Cu toate astea, ministrul Sorin Grindeanu a declarat că podul nu reprezintă un pericol și că șoferii sunt în siguranță. El a mai spus că firma care a construit podul trebuie să repare denivelările cât mai repede.

Ministrul Transporturilor

Sorin Grindeanu. Sursă foto: captură video Facebook

„Nicio secundă nu e pusă în pericol siguranţa cetăţeanului. Deci lucrul ăsta trebuie să fie cât se poate de clar. De aceea am şi dat în circulaţie acest pod. Vreau să vă spun - şi am mai dat exemplul ăsta şi o să-l mai dau - vizavi, pe malul Tulcea, este o localitate, Măcin se cheamă, care, dacă există un caz de urgenţă să meargă Salvarea, de la Măcin la Brăila acum face 5 minute, să zicem maximum, să traverseze podul de la Brăila. Înainte, fără această investiţie, cam o oră. Când e vorba de cazuri de urgenţă, salvare de viaţă, timpul ăsta putea să ducă la situaţii neplăcute. Deci, siguranţa niciodată nu e pusă în pericol. Şi, doi, nu vom recepţiona acest pod până când toate neconformităţile nu vor fi îndepărtate de către companie”, a transmis Grindeanu, potrivit Adevărul.