Marcel Ciolacu se delimitează de Dan Tudorache. A fost influențat să candideze la Sectorul 1

Marcel Ciolacu se delimitează de Dan Tudorache. A fost influențat să candideze la Sectorul 1 Daniel Tudorache Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Marcel Ciolacu susține că Dan Tudorache ar fi fost determinat să candideze pentru Primăria Sector 1. Fostul primar social-democrat îl concurează direct pe candidatul PSD-PNL George Tuța.

Președintele PSD a declarat că a avut o discuție cu fostul Dan Tudorache când a aflat că-și depune candidatura în alegeri. Ciolacu l-a amenințat cu excluderea din partid dacă se va implica în alegerile pentru Primăria Sector 1.

Marcel Ciolacu ia distanță de Tudorache

Președintele PSD a declarat că fostul primar Dan Tudorache nu mai este membru PSD. El și-a pierdut calitatea de membru în momentul în care a decis să candideze pentru un nou mandat. Marcel Ciolacu a afirmat că i-a cerut fostului primar să renunțe la candidatură și să-și rezolve problemele din instanță.

„Nu mai e (în partid - n. red.). Eu am avut o discuție telefonică cu dânsul, l-am sunat pe dl Tudorache când am auzit că vrea să candideze, i-am spus «Daniele, nu poți să fii candidat pentru că ai o problemă, ești trimis în judecată, părerea mea este că tu trebuie să te concentrezi, dacă mai vrei să ai un viitor politic, să-ți rezolvi problema pe care o ai și pe urmă mai stăm de vorbă. Dar, dacă vei decide, vei pleca instant din PSD»”, a declarat Marcel Ciolacu la Romania TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politicianul social-democrat a relatat discuția pe care a purtat-o cu Dan Tudorache. Ciolacu a spus că acesta s-a arătat nehotărât, în prima fază. Însă i-ar fi spus că locuitorii din sector îi cer să-și depună candidatura.

„La prima discuție mi-a spus «Domn'e, nu știu, mă mai gândesc, lumea îmi cere, povești d-astea». Și am înțeles că și-a depus candidatura, am văzut apoi că vorbește singur pe FB acolo, are o emisiune, «Marcele, lasă sectorul 1 în pace, Marcele...»”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României

Marcel Ciolacu. Sursa foto: INQUAM Photos

Liderul PSD crede că Tudorache a dat în depresie

Marcel Ciolacu a mai comentat pe seama stării psihice a fostului primar. El a dat de înțeles că Dan Tudorache ar suferi de depresie și anxietate, după ce și-a pierdut scaunul de primar. Totodată, a subliniat că PSD nu l-ar fi putut susține (cel puțin oficial) deoarece are o înțelegere cu PNL. Candidatul comun, PSD-PNL la Primăria Sector 1 este George Tuță.

„Eu cred că uneori în viață mai picăm în depresii și anxietăți”, a declarat Ciolacu.

În acest context, liderul PSD și-a exprimat opinia că Dan Tudorache ar fi fost determinat să-și depună candidatura la alegerile locale. Evaziv, Marcel Ciolacu a răspuns, astfel, la o întrebare legat de posibilitatea ca fostul primar să fie sub influența fostului general SRI Florian Coldea.

„Eu cum l-am simțit pe dl Tudorache, sigur nu a decis dânsul”, a spus Marcel Ciolacu.

Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1. Sursa foto: Facebook

Omul lui Marcel Ciolacu judecat pentru corupție

Dan Tudorache, fost primar al Sectorului 1, în mandatul 2016-2020 și care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare a banilor. El și-a depus candidatura pentru un nou mandat, deși PSD-PNL îl susține pe liberalul George Tuță. Dan Tudorache a fost ales, în 2020, în Camera Deputaților, în partidul condus de Marcel Ciolacu. Tudorache a declarat că a hotărât să candideze pentru că i-ar fi cerut locuitorii sectorului.

„Sloganul lansat de cetățenii sectorului 1, «Ne vrem primarul înapoi», mă obligă și mă determină să lupt pentru asta!”, a scris fostul coleg al lui Marcel Ciolacu, pe Facebook.

La începutul lunii martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor. El a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune cu o valoare de 1.000.000 euro.