Evenimentul Zilei > Social > UPDATE. Sentința în dosarul Caracal a fost amânată din nou. Judecătorii au stabilit un nou termen: 23 septembrie
UPDATE. Sentința în dosarul Caracal a fost amânată din nou. Judecătorii au stabilit un nou termen: 23 septembrie

UPDATE. Sentința în dosarul Caracal a fost amânată din nou. Judecătorii au stabilit un nou termen: 23 septembrie

Pronunțarea sentinței în dosarul Caracal, unde Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe adolescentele Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în 2019, a fost amânată de magistrații Tribunalului Olt pentru 9 septembrie. Dincă a cerut să fie achitat pentru dublul omor.

UPDATE: Instanța a amânat pronunțarea în Dosarul Caracal pentru data de 23 septembrie. Este a doua amânare în acest dosar. Inițial, judecătorii care au analizat cazul trebuiau să dea hotărârea în data de 12 august, după aproape trei ani de la tragedia care a îngrozit o țară întreagă. Ei au amânat pronunțarea pentru ziua de vineri, 9 septembrie.

Acum, hotărârea a fost amânată din nou și rămâne de văzut ce vor decide magistrații în cazul lui Gheorghe Dincă.

 


Mama Alexandrei Măceșanu susține că fiica ei și Luiza Melencu trăiesc, iar Dincă nu le-ar fi ucis în curtea lui. Femeia este de părere că acesta nu spune cu adevărat de cine au fost luate cele două fete.

„Nu spune adevărul. Ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi în care a răpit-o pe Alexandra. Probabil că o să îi dea pedeapsa maximă, de 30 de ani, dar pe noi nu ne încălzeşte cu nimic această pedeapsă”, a declarat Tudorița Măceșanu.

De asemenea, mama Alexandrei a mai spus că acest monstru degeaba putrezește în închisoare, atâta timp cât nimeni nu știe cu adevărat ce a făcut cu cele două fete.

Dincă este acuzat de DIICOT că le-a ucis pe cele două adolescente

„El poate să putreazească în închisoare, atâta timp cât nu ştim cu adevărat ceea ce s-a întâmplat cu copilul nostru şi ce a făcut cu adevărat cu această fată, unde este şi ce s-a întâmplat cu adevărat”, a declarat mama Alexandrei Măceşanu, scrie Antena 3.

La trei ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, judecătorii Tribunalului Olt erau așteptați să dea, vineri, verdictul în dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe cele două adolescente.

Verdictul a fost amânat pe 9 septembrie, iar la ultimul termen, Gheorghe Dincă a cerut instanței să fie condamnat pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor. Mai mult, el susține că nu există probe care să arată că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Avocatul său, numit din oficiu, nu a fost de aceeași părere cu Dincă, cerând pedeapsa maximă deoarece  „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.

Șeful DIICOT Olt, Alexandru Dragomir, a cerut ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare.