Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Caracal. Pronunțarea sentinței a fost amânată din nou. 9 septembrie, următorul termen
Dosarul Caracal. Pronunțarea sentinței a fost amânată din nou. 9 septembrie, următorul termen

Dosarul Caracal. Pronunțarea sentinței a fost amânată din nou. 9 septembrie, următorul termen

Magistrații Tribunalului Olt au amânat pronunțarea sentinței în dosarul Caracal, deoarece judecătoarea care a analizat cauza pe fond este în concediu și are și probleme de sănătate. Un verdict în acest caz s-ar putea da pe 9 septembrie.

Tribunalul Olt a decis, vineri, amânarea pronunţării sentinței în Dosarul Caracal, deoarece magistratul care a judecat cauza pe fond este plecat în concediu de odihnă. În plus, judecătoarea Diana Cotoi ar avea și ceva probleme de sănătate și a anunțat că va mai rămâne o perioadă acasă în concediu medical. Este a doua amânare a verdictului în acest dosar.

„Pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată conform reglementărilor art. 123 alin. 4 din Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 354 alin. 2 C.p.p. şi jurisprudenţa constantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 09 septembrie 2022. Pronunţată în şedinţă nepublică, azi, data de 12.08.2022, la Tribunalul Olt“, se arată în decizia magistraților.

Încă o lună de așteptare

Avocaţii familiilor celor două victime au declarat că se așteptau la o amânare a sentinței, dar spun că așteptarea prelungită este o povară pentru părinții și rudele celor două tinere ucise de Gheorghe Dincă. Oamenii speră să aibă un verdict la următorul termen. Toate ședințele de judecată în acest dosar s-au desfășurat cu ușile închise.

„Sperăm că totul o să fie în regulă şi că în 9 septembrie va fi dată soluţia“, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Dan Lixandru, potrivit adevărul.ro.

Monstrul care a șocat România

Uciderea a două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșeanu, la Caracal, în 2019 a șocat întreaga țară și a adus în atenția publicului un adevărat monstru. Alexandra Măceșeanu a fost răpită în 24 iulie de Gheorghe Dincă. După ce a fost reținut, ancheta a scos la iveală faptul că bărbatul  o răpise și pe Luiza Melencu. A luat-o cu mașina de la periferia orașului Caracal, acela fiind momentul în care fata a fost văzută ultima dată în viață.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. Complicele său, Fane Risipițeanu este acuzat de viol în cazul Luizei Melencu.