Cazul Caracal. Familia Alexandrei Măceșanu a luat o decizie radicală: ”Nu sunt probe că Dincă a ucis-o pe Alexandra”

Cazul Caracal. Familia Alexandrei Măceșanu a luat o decizie radicală: ”Nu sunt probe că Dincă a ucis-o pe Alexandra” Sursa: arhiva EVZ

Dosarul Caracal urmează să fie finalizat, iar familia Măceșanu a luat o decizie neașteptată. Avocatul Aurel Moldovan a precizat că părinții Alexandrei își doresc ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor și a oferit și o explicație pe măsură.

Familia Alexandrei Măceșanu a solicitat schimbarea încadrării juridice a inculpatului Gheorghe Dincă, iar avocatul Aurel Moldovan, care reprezintă apropiații victimei, a explicat de ce aceștia au dorit asta fix când dosarul Caracal ajunge la final.

Aurel Moldovan a solicitat în instanță, la ultima înfățișare, ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor. Cu toate astea, avocata Carmen Obârșanu, care reprezintă familia Melencu, nici nu a vrut să audă de așa ceva și a declarat că vinovatul este apărat.

Aurel Moldovan a explicat că nu există probe concrete care să arate că Dincă a ucis-o pe Alexandra. Acesta a mai spus, în cazul în care instanța va decide să mențină încadrarea de ”omor”, că va lua în calcul varianta unei plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Dacă dosarul Caracal va continua în direcția pe care o dorește DIICOT, și mă refer aici la o posibilă condamnare pentru omor, noi suntem dispuși să mergem la CEDO. Nu există, până în acest moment, dovezi că Gheorghe Dincă a omorât-o pe Alexandra Măceșanu”, a declarat Aurel Moldovan.

Întorsătură neașteptată în dosarul Caracal

Avocatul familiei a mai declarat că este convinsa că Gheorghe Dinca nu a avut timp să o omoare pe Alexandra Măceșanu și că probele găsite nu sunt suficiente.

”Ceea ce s-a găsit la Dincă sunt oase calcinate și o probă dentară, pe baza căreia a fost eliberat un act constatator al decesului, pe numele Alexandrei Măceșanu. Nu există un cadavru identificat. Chiar dacă ADN-ul de pe această probă ar aparține Alexandrei, asta nu înseamnă că Alexandra Măceșanu este moartă. Pe actul constator nu apare cauza morții ci doar data decesului, 27.06.2019.

Lovitură pentru familia Alexandrei Măceşanu

alexandra macesanu, gheorghe dinca, caracal, judecatori luiza melencu, proces, diicot

Schimbarea încadrării juridice este opinia mea juridică și nu poate nimeni s-o conteste. Se bazează strict pe probele din dosar. Gheorghe Dincă nu avea cum să ardă un cadavru la 800 de grade fără să se topească acel butoi. Iar dacă ar fi făcut-o, ar fi avut nevoie de 3.000 de kilograme de lemne”, a mai dezvăluit avocatul.

Gheorghe Dincă nu va fi iertat

”Gheorghe Dincă nu va scăpa ”mai ieftin” pentru că am cerut noi schimbarea încadrării. În cazul lui, e vorba de lipsire de libertate, de trafic de persoane, trafic de minori. Dincă este un infractor de drept comun, iar dacă nu o răpea pe Alexandra, nu se ajungea aici. Eu cred că, oricum, mai devreme de 12-13 ani nu va scăpa din închisoare, doar cu aceste fapte”, a mai explicat Aurel Moldovan.

”Mama Alexandrei este extrem de tensionată, mai ales că a primit o amendă de 500 de lei de la instanță. Nu a mai rezistat când Dincă povestea despre orgiile lui sexuale. Nu a jignit instanța, ba chiar și-a cerut și scuze, însă tot a fost amendată”, a mai spus Aurel Moldovan pentru FANATIK.