Gherghe Dincă spune că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt încă în viață. „Fetele nu sunt moarte”

Gherghe Dincă spune că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt încă în viață. „Fetele nu sunt moarte” Sursa: Digi 24

După trei ani de la dispariția adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, principalul inculpat din dosarul Caracal, Gheorghe Dincă, mărturisește că nu le-a omorât pe cele două fete. Acesta cere Tribunalului Olt să înlăture acuzațiile de omor și profanare de cadavre pe care i le-a imputat, recunoscând totuși că a comis fapte de agresiune sexuală asupra uneia dintre victime.

Pe 16 iunie 2022, s-a judecat ultimul termen în dosarul Caracal, moment în care Gherghe Dincă s-a adresat instanței de judecată, care va trebui să decidă asupra unui sentințe finale în dosar.

Gheorghe Dincă spune că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt în viață

Inculpatul Dincă a susținut un monolog scurt, de câteva minute, timp în care a rostit cuvintele „fetele nu sunt moarte”, cerând instanței să anuleze acuzația de omor formulată împotriva lui. Mai mult, Gherghe Dincă a recunoscut faptul că le cunoștea pe ambele victime, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, afirmând chiar că a agresat-o sexual pe una dintre minore.

„Doamnă preşedintă şi onorată instanţă, sunt de acord să fiu condamnat doar pentru faptele ce le-am săvârșit. E adevărat, sunt vinovat pentru viol asupra lui Măceşanu Alexandra, pe care-l şi recunosc. În rest, nu am nicio vină la celelalte. Cum, ce-am profanat? Care cadavre le-am profanat? N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”, spune Gheorghe Dincă, prezent la Tribunalul Olt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gheorghe Dincă, principalul acuzat în dosarul Caracal

Bărbatul este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, anume trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat, profanarea de cadavre.

Tribunalul Olt a stabilit un nou termen în dosarul Caracal pentru data de 12 august 2022, timp în care urmează să delibereze și să formuleze o pronunțare. Procedurile de audiere în dosarul Caracal s-au încheiat în luna mai 2022.

Statul român „încurajează traficanții”

La primul termen în dosarul în care Gheorghe Dincă era judecat pentru sechestrarea, violarea şi uciderea tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, mama Alxandrei aducea acuzații grave. Primul termen a avut loc miercuri, 21 octombrie 2020, iar la ieșirea din sala de judecată de la Tribunalul Olt, Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, a ținut să declare faptul că fiecare contestaţie pe care o depune în dosar este sancţionată, practic, cu o „amendă“.

„Foarte greu, foarte greu a fost. Şi atât vreau să spun: mulţumesc statului român şi justiţiei din România că ne-au găsit copilul, ne-au căutat copilul şi ne şi amendează. Ruşine ţării noastre! La fiecare contestaţie pe care o depunem, primim amendă, 80 de lei. 80 eu, 80 soţul. Dacă se poate aşa ceva în ţara noastră!? Mulţumesc statului român că-şi bate joc de noi, victimele, şi încurajează traficanţii!“, a declarat mama Alexandrei, arătând notificarea de plată.

Revolta familiilor victimelor din Caracal, sancționată de Tribunalul Olt

În fapt este vorba de cheltuielile de judecată pe care contestatarii trebuie să le achite în cazul respingerii solicitărilor lor. Cele două familii, ale Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, au făcut mai multe astfel de contestaţii, pentru fiecare solicitare respinsă fiind obligaţi la plata cheltuielilor ocazionate de procesul de judecare. Alte cheltuieli le sunt cerute familiilor victimelor pentru întreruperile actului de judecare.

Tudorița Măceșanu a revenit la Tribunalul Olt, pe data de 31 mai 2022, când a avut loc un alt termen din proces. Ea a declarat că va contesta amenda de 500 de lei pe care a primit-o la termenul din data de 11 mai 2022. Oamenii nu înțeleg de ce sunt amendați atunci când vociferează în sala de judecată, revoltați de ceea ce li se întâmplă.