Gheorghe Dincă este și mai diabolic decât s-a crezut. Descoperire șocantă, de ultimă oră

Gheorghe Dincă este și mai diabolic decât s-a crezut. Descoperire șocantă, de ultimă oră Gheorghe Dincă: Sursa foto: Arhiva EVZ

Avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, face noi dezvăluiri din dosarul crimelor de la Caracal de la Tribunalul Olt, în care principalul suspect audiat este Gheorghe Dincă. Avocata vorbește despre probe distruse și scrisorile anonime trimise de după gratii de către acuzat.

Avocata Carmen Obârșanu dezvăluie detalii din dosarul de la Caracal

Miercuri și joi au avut loc noi termene de judecată în dosarul crimelor de la Caracal de la Tribunalul Olt. Judecătorii au făcut audieri maraton, iar joi a fost audiată inclusiv una dintre colegele de clasă ale adolescentei Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie a anului 2019.  Instanța a audiat și persoane din anturajul principalului suspect în cauză - una dintre acestea a vorbit și despre participarea acuzatului alături de procurorul Ovidiu Popescu, unul dintre cei implicați în caz, la o nuntă.

„Din declarația fostului socru al avocatei lui Dincă, cea care îl însoțea la reconstituiri, a rezultat că ei se cunoșteau cu toții. Din păcate, este o tăcere deplină”, a spus avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, care a mai precizat că tactica adoptată de Gheorghe Dincă este să ofere declarații diferite în fiecare zi.

Ce mesaje trimite Gheorghe Dincă de după gratii

Avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, a mai dezvăluit că Gheorghe Dincă trimite, de după gratii, scrisori anonime sub diferite pseudononime către persoane care îi scriu și care vor să afle adevărul din spatele evenimentelor. „El trimite scrisori în care înjură persoanele respective. Când i-a pus judecătoarea scrisoarea în față, Dincă a susținut că nu el a trimis scrisoarea”, a spus avocata familiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Carmen Obârșanu a mai menționat că procurorii nu au realizat nicio anchetă corectă în ceea ce privește aspectele tehnice, în dosarul în cauză. Acesta este motivul pentru care în casa suspectului s-a găsit „ADN-ul unei alte persoane și nu s-au expertizat dinții găsiți, iar 36 de probe ridicate de Parchet au fost distruse”.

„Sunt probele care dovedeau dacă Alexandra era în casa respectivă sau nu. Se pune întrebarea - de ce te-ai trimis la experți și apoi ai cerut ca procuror să fie returnate intacte?”, s-a exprimat avocata Carmen Obârșanu, potrivit Gândul.ro.

Potrivit raportului criminalistic citat de sursa anterior menționată, „în urma dispozițiile primite au fost analizate doar probele din plicurile notate 16C, 39 și proba nr.6, iar restul plicurilor și coletelor se returnează intacte”.

18 dintre 24 de dinți care reprezentau probe au fost distruși

Avocata a mai precizat că declarațiile martorilor nu au nicio relevanță, iar 18 dinți dintre cei 24 raportați în curtea lui Gheorghe Dincă au fost distruși. „Acești dinți nu apar să fie depozitați undeva. Procurorii au distrus aceste probe și vor să ascundă persoanele din anturajul lui Dincă. De asemenea, proba ADN nu a fost găsită pe telefonul folosit de Dincă. De asemenea, sub butoiul din curtea lui Dincă au fost găsite probe ADN ale altor persoane și urmele de sol nu sunt impregnate cu ADN-ul Alexandrei”, a mai spus avocata.

„Părerea mea este că judecătoarea încearcă să intimideze părțile civile care vor să afle adevărul și să nu administreze probe care să dovedească faptul că, toate cercetarea a fost impusă pe o pistă greșită”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

La Tribunalul Olt vor mai exista două termene de audieri de martori, conform declarațiilor avocatei.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă pe data de 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol. Dosarul crimelor de la Caracal a stat în camera preliminară timp de nouă luni de zile, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori.