Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură năucitoare pentru Elena Udrea. Magistrații au decis, fostul ministru nu mai are nicio șansă
Lovitură năucitoare pentru Elena Udrea. Magistrații au decis, fostul ministru nu mai are nicio șansă

Lovitură năucitoare pentru Elena Udrea. Magistrații au decis, fostul ministru nu mai are nicio șansă

Elena Udrea rămâne după gratii, să-și execute pedeapsa de șase ani primită în DosaruL Gala Bute. Judecătorii Curții de Apel București au respins, ca nefondată, contestația la executare formulată de fostul ministru, în dosarul nr. 17109/3/2022. Decizia acestei instanțe este definitivă.

Judecătorii Curții de Apel București au respins contestația la executare formulată de Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, în Dosarul Gala Bute. Decizia este definitivă și a fost pusă la dispoziția procurorilor și a părților implicate în proces.

„Respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr. 852 din 26.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Sectia I Penala în dosarul nr. 17109/3/2022. În baza art. 275 alin.2 C.pr.pen. obligă contestatoarea la plata către stat a 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia procurorilor şi a părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 27 septembrie 2022”, se arată în dispozitivul sentinței publicată pe portalul instanțelor.

Elena Udrea a formulat, la finalul lunii iunie, pe 27 iunie, o contestație la executare pentru pedeapsa primită în Dosarul Gala Bute, pe care a depus-o la Tribunalul București. În acest caz, judecătorii s-au pronunțat pe 26 iulie, respingând solicitarea fostului ministru.

„În temeiul art. 597 alin. 1 și alin. 4 rap. la art. 598 alin. 1 lit. a și alin. 2 din C. procedură penală respinge contestația la executare formulată de contestatoarea-condamnată Udrea Elena Gabriela în prezent în Penitenciarul Târgșor, reprezentată de apărător ales Rădulescu Veronel, cu sediul în mun. București, strada Dimitrie Cantemir nr. 8, bloc 3 B, scara A, ap. 4, sector 4, ca neîntemeiată. În baza art. 275 alin. 2 din C. procedură penală, obligă contestatoarea la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi 26 iulie 2022”, au decis judecătorii Tribunalului.

Elena Udrea a fost condamnată în Dosarul Gala Bute

După ce Tribunalul București i-a respins cererea de eliberare, Elena Udrea a mai avut o cale de atac, pentru această contestație, la Curtea de Apel București, însă a pierdut procesul și va rămâne în închisoare.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a fost închisă în penitenciarul Târgșor pentru șase ani, fiind condamnată în Dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare a fost pronunțată în luna iunie 2018 şi a fost confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare.

Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fost extrădată din Bulgaria. Elena Udrea voia să treaca granița în Grecia, la Makaza.
Ea a fost arestată de autoritățile bulgare, iar procedura de extrădare a fost una extrem de anevoioasă, întinzându-se de-a lungul a nu mai puțin de două luni.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: