Elena Udrea vrea un regim de detenție deschis în închisoare. Avocații au început deja procedurile

Elena Udrea vrea un regim de detenție deschis în închisoare. Avocații au început deja procedurile Sursa: Playtech.ro

Elena Udrea este închisă de aproape două luni în Penitenciarul de Femei din Târgșor, județul Prahova. Fostul ministru al Turismului și-a manifestat nemulțumirile cu privire la regimul în care este închisă.

Elena Udrea vrea schimbarea regimului de detenție pentru a-și putea executa sentința de 6 ani de închisoare.

Fostul om politic a criticat dur condițiile din Penitenciarul de Femei din Târgșor, județul Prahova.

Cu toate acestea, Udrea s-a putut bucura de puțin timp alături de fiica sa, motivul pentru care a cerut un regim mai liber care să îi permită mai multe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elena Udrea se află într-un regim semi-deschis

Fostul ministru a depus o plângere la Judecătoria Ploiești prin care speră să obțină dreptul la un regim de detenție deschis, care să-i permită să-și desfășoare activitățile fără să fie supravegheată tot timpul de către un gardian.

Răspunsul cu privire la plângerea depusă va veni la începutul lunii septembrie, când judecătorii vor stabili în ce condiții își va petrece următorii ani în spatele gratiilor Elena Udrea.

„Cei care sunt închiși în regim deschis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”, se arată în regulamentul  penitenciarelor, potrivit Cancan.ro.

Elena Udrea a ajuns în spatele gratiilor după ce judecătorii au găsit-o vinovată pentru două capete de acuzare și anume luare de mită și abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”. La doar câteva ore de la pronunțarea instanței, fostul ministru a fugit din țară, ea fiind arestată ulterior în Bulgaria și adusă în România pe 6 iunie.

Elena Udrea refuză să mănânce de la cantina închisorii, ea primind zilnic pachete. Mai mult, fostul ministru al Turismului își achiziționează produse de la magazinul din incinta închisorii. De curând, mai multe deținute s-au plâns de mâncarea de la cantina închisorii. Acestea au precizat că bucătarul ar fi folosit legume alterate, iar unele dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale după pe corp au apărut mai multe erupții.