Evenimentul Zilei > Politica > Lista PNL cu un premier surpriză. Rareș Bogdan, în noul Guvern
Lista PNL cu un premier surpriză. Rareș Bogdan, în noul Guvern

Lista PNL cu un premier surpriză. Rareș Bogdan, în noul Guvern

Liderul PNL, Ludovic Orban, a mers la președintele Klaus Iohannis cu trei propuneri de premier. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care a adăugat că una dintre nominalizări este o surpriză.

Acesta a susținut că România nu se militarizează dacă Nicolae Ciucă va fi premier pentru „următorul an sau ani de zile” și nu a exclus varianta ca și el să se afle pe un post în viitorul Guvern.

„PNL e un partid care se află într-un parteneriat asumat, voit cu președintele Româniai. Nu suntem nici consilieri la Cotroceni, nici persoane care să nu aibă forța să-și impună punctul de vedere. Nu e o relație de subordonare”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Varianta Nicolae Ciuca premier este viabilă

Prim-vicepreședintele liberal a exclus ideea că prin eventuale desemnare a lui Nicolae Ciucă în postul de premier s-ar face „o militarizare a României”. Rareș Bogdan a precizat că Ciucă e senator PNL de Dolj, „un om extrem de rațional, hotărât, pro-occidental, pro-european, un mare patriot român, colaborează perfect cu președintele Iohannis și cu președintele PNL”.

Conform declarațiilor lui Rareș Bogdan, generalul Ciucă ar putea fi desemnat premier „pentru următorul an sau ani de zile”.

„Urmează luni complicate, țara are nevoie de un guvern credibil, care să lucreze bine cu președintele Klaus Iohannis, cu un premier în care Klaus Iohannis să aibă încredere”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

 Rareș Bogdan în cărți pentru o funcție în Guvern

Rareș Bogdan a ținut să precizeze că nu se află printre cele trei nume de posibili premieri care vor ajunge la Palatul Cotroceni, însă nu a exclus să fie numit într-o funcție în Guvern:

„Nu am discutat despre funcții, absolut orice îmi cere viitorul premier și guvern voi face orice este necesar pentru țara mea. Mă simt foarte bine la Bruxelles, ceea ce nu înseamnă că dacă e nevoie de mine în propoziție nu voi face ce e bine pentru țară”.

Acesta a mai precizat că viitorul Cabinet ar putea avea 18 ministere împărțite astfel: PNL 10-11, USRPLUS 5-6, UDMR 2, notează g4media.ro.