Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Barna, mesaj categoric pentru Klaus Iohannis: USR-PLUS nu va accepta
Dan Barna, mesaj categoric pentru Klaus Iohannis: USR-PLUS nu va accepta

Dan Barna, mesaj categoric pentru Klaus Iohannis: USR-PLUS nu va accepta

Dan Barna a anunțat ce model de politician nu va fi acceptat pentru a conduce Guvernul, după negocierile USR-PLUS, PNL și UDMR.

Dan Barna, co-președintele USR-PLUS, a vorbit în această seară, despre negocierile pe care formațiunea sa politică le poartă în aceste zile, pentru intrarea la guvernare. Alianța include și PNL, dar și UDMR, iar discuțiile vizează împărțirea posturilor-cheie din Guvern și din Parlament.

Dan Barna a evitat să rostească numele lui Dacian Cioloș, copreședinte al USR-PLUS, atunci când a venit vorba despre numirea prim-ministrului. Însă, a anunțat că alianța din care face parte nu va susține un om care ar avea probleme de integritate. Iar Cioloș a extins această condiție nu numai pentru postul de premier, ci și pentru cel de ministru. „Fiecare partid va avea o propunere de premier. Noi vom face lucrul acesta. În momentul acela președintele Iohannis va decide cui va acorda mandatul pentru consituirea unei majorități care să ajungă la guvernare.

Vom discuta toate aceste scenarii în zilele următoare. Nu am accepta o persoană cu probleme de integritate. Și nu doar la premier, ci pentru toți miniștrii propuși. Condițiile de competență sunt subînțelese. Nu-mi imaginez că partenerii vor veni cu un nume care nu are calificare”, a declarat Barna la România TV.

Impresionat de Ilie Bolojan

Liderul USR este de părere că un prim-ministru trebuie să aibă în spate o vastă activitate politică. Barna a dat de înțeles că l-ar agrea pe fost primar al orașului Oradea, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor. El a lăudat activitatea pe care a avut-o Bolojan în perioada în care a fost edil.

„Trebuie să aibă experiență politică și de management politic. Ilie Bolojan are experiență remarcabilă și a avut rezultate remarcabile la el în Oradea. Un premier, indiferent de nume, trebuie aibă forța și credibilitatea pentru a conduce un Guvern care să facă reformele în următoarele câteva luni”, a mai afirmat Dan Barna.