Dan Barna, declarația momentului despre demisie

Dan Barna, declarația momentului despre demisie

Dan Barna, liderul USR-PLUS, îi critică pe românii care nu au mers la vot. El susține că acei oameni nemulțumiți de actualele partide ar fi putut în ultimii 4 ani să formeze o „ofertă electorală”, nu să stea acasă și la închiderea urnelor, să fie nemulțumiți de rezultatul votului.

„Haideţi să vedem rezultatul final şi vom lua deciziile necesare. Evident, în ceea ce priveşte AUR, nu se pune problema vreunei colaborări în arcul guvernamental", a transmis Dan Barna.

Conform acestuia, electoratul AUR este unul „recuperat de la ceea ce a fost România Mare", iar mesajul său „extremist" are susţinere în contextul actualei crize.

„Rezultatul de aseară arată că există şi o bucată de Românie pentru care acest mesaj conservator extrem promovat de cei de la AUR are rezonanţă. E un electorat, îndrăznesc să spun, recuperat de la ceea ce a fost România Mare în politica românească şi, în situaţii de criză, în situaţii complicate, aşa cum este România astăzi, în situaţii de criză economică, de criză sanitară, mesajul acesta, să spun, extremist, are oarece susţinere", a explicat Barna la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a declarat că şi-ar fi dorit un rezultat mai bun la alegerile de duminică, dar faptul că în ultimii patru ani USR PLUS şi-a dublat numărul de parlamentari arată că alianţa se află "pe un drum corect, dar foarte greu".

Copreşedintele USR PLUS a subliniat că alianţa va continua să susţină o „Românie europeană", mesajele anticorupţie şi pro-reformă, iar, în cadrul negocierilor cu PNL pentru formarea unei majorităţi, va pleda pentru obiective precum "Fără penali în funcţii publice", renunţarea la pensiile speciale şi la imunităţi.

Dan Barna a spus că în cadrul USR PLUS se va face o analiză a rezultatului alegerilor, urmând ca în primăvara viitoare să aibă loc un Congres, în urma fuziunii celor două partide.

„Analize sunt tot timpul. Evident că vom analiza acest rezultat, care aşază USR PLUS în poziţia de a fi partenerul reformator al următorilor patru ani de guvernare în România. (...) Din momentul în care am intrat în politică, am încetat să mă mai tem pentru o poziţie sau vreo decizie. O să fac în continuare tot ce depinde de mine pentru ca USR PLUS să fie într-o poziţie cât mai bună în următoare guvernare şi în următorii patru ani de politică în România", a transmis el.

Liderul USR nu intenționează să se retragă de la conducerea partidului

„Sunt un luptător şi nu o să renunţ, cu cât mai mult cu cât rezultatul de aseară, pentru noi, este unul care ne confirmă ca forţa modernizatoare şi forţa de care e fundamental nevoie în următoarea guvernare”, a conchis Dan Barna pentru cei care îi cer demisia.

Trebuie spus că Dan Barna se află în izolare, în urma înfectării cu coronavirus.

El a mai spus că este un „un lucru trist" faptul că doar trei români din zece s-au prezentat la urne la alegerile parlamentare, precizând că prezenţa foarte mică la vot duce la "rezultate ciudate".

„Vestea mai puţin bună este participarea, istoric, fără precedent, redusă, numărul foarte mic de români care au decis să iasă la vot şi acesta este, din punctul meu de vedere, un lucru negativ al acestor alegeri, faptul că, pe de o parte, clasa politică nu a reuşit să dea mesaje suficient de puternice pentru a se înţelege acest lucru. Dar mai este un element.

Dacă ne uităm în Statele Unite - la fel de în pandemie şi la fel de într-o situaţie cu adevărat dramatică, cu un sfert de milion de morţi - totuşi a fost cea mai mare prezenţă la vot din istoria lor, ceea ce ridică, cumva un semn de întrebare despre cât de mult ne pasă nouă, ca societate, despre direcţia pe care o are ţara noastră, pentru că faptul că doar trei români din zece au decis să iasă şi să spună cum vor să arate România este un lucru trist. Şi absenteismul nu este un răspuns pentru această problemă, pentru că niciodată absenteismul nu dă soluţii. Este un gust amar legat de participarea redusă", a mai declarat Barna.