Licoare egipteană cu efecte miraculoase. Rețetă originală veche de mii de ani

Licoare egipteană cu efecte miraculoase. Rețetă originală veche de mii de ani

La porunca faimosului faraon Amenhotep al IV-lea, ce apoi și-a luat numele de Akenathon, medicii naturiști egipteni au elaborat o rețetă miraculoasă după care s-a preparat băutura numita Antica.

Licoarea egipteană care, printre altele, avea și rolul de a menține și regla echilibrul vitaminelor în organism a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi și Tica = lămâie. Aceste două componente asigură întreaga gamă de efecte miraculoase ale acestei băuturi.

Licoarea a fost preparata de preoții egipteni, care cunoșteau tainele organismului, plantele - sălbatice și cultivate - și toate virtuțile acestora.

Prepararea miraculosului remediu

Ne puteți urmări și pe Google News

Se folosesc patru lămâi măricele, bine coapte, cu coaja subțire și trei căpățâni de usturoi. Lamâile se spală și se șterg, apoi se stoarce zeama într-un vas de sticlă, foarte curat (borcan). Coaja și pulpa rămase se dau prin mașina de tocat și se pun într-un alt vas (borcan). Căpățânile de usturoi se curăță, iar cățeii se zdrobesc (ca pentru mujdei).

Zeama lămâilor, cojile și pulpa (date prin mașină) și mujdeiul de usturoi se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine, se toarnă în oală doi litri de apă fiartă și răcită. Oala se leagă cu o bucată de tifon pus în două și se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie să ne temem că frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lămâia îl va face să dispară.

După cele trei zile (72 de ore), conținutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de câte un litru și se închid sticlele etanș. Licoarea se va păstra la frigider.

Administrarea acestui leac

1-    Se ia timp de cinci zile, de câte patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute înainte de masă.

2-    Apoi se face pauza timp de zece zile, după care procedura se repetă.

3-    Cura durează cinci luni, după care se face pauză timp de două luni.

Prin folosirea acestei licori se previne orice răceală, organismul are la dispoziție un excelent tonic (îndeosebi primăvara). Se recomandă să fie folosit chiar și de către persoane perfect sănătoase.

Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil să vindece aproape toate afecțiunile tractului gastro-intestinal și disfuncțiile hepato-biliare (mai puțin calculoza biliară și afecțiunile de vezică biliară). Preparatul curăță rinichii, dezinfectează căile urinare, vindecă stenocardia, restabilește inima după infarctul de miocard, grăbește resorbția cicatricelor postoperatorii.

Dacă se frecționează cu acest decoct rădăcina părului și se pun chiar comprese, dispar senzațiile de mâncărime și mătreață. În cazul mirosului neplăcut al gurii, se clătește gura cu decoct și se și înghit, 1-2 guri. Preparatul curăță intestinul subțire, înlătură avitaminozele și constipațiile. De asemenea, este un remediu în scorbut și în tuberculoze.