Evenimentul Zilei > Politica > Liberalul care își bate joc de bucureștenii care îngheață în case. „Rezervă de pături și plăpumi”
Liberalul care își bate joc de bucureștenii care îngheață în case. „Rezervă de pături și plăpumi”

Liberalul care își bate joc de bucureștenii care îngheață în case. „Rezervă de pături și plăpumi”

Bătaia de joc la adresa bucureștenilor care fac frigul în case nu a trecut neobservată. Fostul consilier al Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că bucureștenii îngheață în case și, mai mult, sunt luați la „mișto” de „eminențele” liberale.  

Astfel, Vasilcoiu a postat pe o pagină de socializare ce a transmis Bogdan Glavan, un fost consilier al preşedintelui PNL pe probleme economice şi politici liberale.

„Rămași fără soluții în timp ce îngheață la 19 grade în case, bucureștenii își fac provizii de pături și plăpumi #isterie, #era_glaciara, #era_mai_bine_pe_timpul_lui_Ceasca”.

Aceasta este postarea pe pagina de Facebook a lui Bogdan Glăvan, la care face referire Vasilcoiu.

Liberalul care râde de bucureștenii care îngheață în casele lor

Vasilcoiu aduce precizări în legătură cu cine este liberalul care și-a permis să râdă de bucureșteni. Asta, în în situația în care Nicușor Dan a ajuns la cârma Primăriei susținut fiind chiar de PNL.

„Domnul Glăvan a fost consilier al premierului Orban!
Domnul Nicușor Dan a candidat susținut de Orban și PNL!

Domnul Glăvan face mișto de noi bucureștenii care înghețăm în case!”, a scris pe Facebook, Cristian Vasilcoiu, exemplificând cu postarea lui Glăvan.

Zeci de mii de bucureșteni au probleme cu apa caldă și căldura

În plină iarnă, cu ger anunțat pentru perioada următoare, zeci de mii de bucureșteni îngheață în case fiindcă nu au apă caldă și căldură.

Este vorba ori de avarii la rețeaua de termoficare, ori de agentul termic care este distribuit la o temperatură mult mai mică decât cea prevăzută. Culmea este că, deși în case îngheață de frig, oamenii spun că ajung să plătească facturi foarte mari.

„Știu că există așteptări uriașe de la mandatul meu, știu că primarul în funcție răspunde pentru tot dezastrul administrației trecute. Știu că timpul nu are răbdare cu cei care îngheață de frig în propria locuință și nu au acces la apă caldă. Voi face tot ce este omenește posibil pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt această bătaie de joc la care sunt supuși din cauzele expuse”, declara  Dan.

449 de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură în urmă celor două avarii de la sfârșitul săptămânii trecute, iar alte câteva sute nu au primit agent termic în parametri.