Înainte cu o zi de a depune jurământul ca și primar al Capitalei, Nicușor Dan promite că toți bucureștenii vor avea apă caldă și căldură.

El susține, însă, că, până în primăvară, vor fi sute de avarii în rețeaua de distribuție.

Noul primar general al Capitalei se va instala în funcție joi. El își preia mandatul în pragul iernii și într-o perioadă în care foarte mulți bucureșteni nu au apă caldă de mai bine de o lună.

 

„Toată lumea va avea căldură și apă caldă, dar o să avem câteva sute de avarii pe care, promisiunea este ca în modul cel mai transparent, o să le rezolvăm în cel mai scurt timp posibil”, susține Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei.

.

Principalele probleme la Primăria Capitalei: Căldura, criza sanitară și criza financiară

 

Noul edil a adăugat că „asta este miza pentru aceste următoare săptămâni, bineînțeles, începând din primăvară, când vremea o va permite.

Între timp, o să luăm bani europeni și o să începem să facem treabă serioasă de înlocuire a rețelei”.

„Specialiștii știu deja care sunt locurile în care trebuie să intervenim cel mai repede și îmbunătățirile, în 2 ani, or să fie sensibile.”, susține Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a spus marți seară la Digi24 că îi pare rău că a pierdut aceste săptămâni, în care nu și-a putut preluat mandatul, pentru că ar fi încercat să rezolve o parte dintre problemele cu care se confruntă Bucureștiul.

El a dezvăluit însă că primele trei lucruri la care va lucra sunt criza sanitară, problema căldurii și criza financiară a instituției.

Pe de altă parte, Gabriel Dumitrașcu, fostul președinte al RADET, declara, pe 9 octombrie că există riscul real să avem zile fără căldură în această iarnă, în București.

Totodată administratorul ELCEN susține că sistemul de încălzire din Capitală este în colaps.

În opinia acestuia, trebuie să se facă centrale noi, să se reabiliteze conductele. Dar asta necesită timp.

 


Adio Gabriela Firea! Nicușor Dan depune jurământul la Primărie

Ce a descoperit Nicușor Dan la Primărie. „Reprezintă încă un buget”