Evenimentul Zilei > Actualitate > Avariile la termoficare se țin lanț. Autoritățile sunt depășite. Apa caldă, un lux
Avariile la termoficare se țin lanț. Autoritățile sunt depășite. Apa caldă, un lux

Avariile la termoficare se țin lanț. Autoritățile sunt depășite. Apa caldă, un lux

Peste 130 de imobile din Sectorul 1 al Capitalei au rămas fără apă caldă, începând din seara zilei de sâmbătă, din cauza unor avarii la rețeaua de termoficare.

Furnizarea apei calde a fost oprită pentru aproximativ 130 de imobile din Sectorul 1, până la remedierea defecțiunilor apărute pe rețeaua de termoficare. Informația a fost publicată pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica. Pe de altă parte, în sectorul 6 al Municipiului București sunt afectate alte 10 blocuri, începând de duminică dimineață, tot din cauza lucrărilor de reparații.

Potrivit datelor postate, pe site-ul Termoenergetica, în sectorul 1, este vorba de 55 de blocuri, 60 de imobile şi şase instituţii care au rămas fără apă caldă, începând de sâmbătă, de la ora 17,00, din cauza unor avarii la reţele primare. Compania municipalității estimează că lucrările se vor încheia în jurul orei 18.00, când va fi reluată și furnizarea de apă caldă menajeră în zonă.

Totodată, în Sectorul 6, au fost afectate, tot din cauza unor defecțiuni, un număr de zece blocuri pentru care a fost întreruptă apa caldă începând cu ora 8.30, duminică, 18 octombrie. În acest caz, avaria a fsot înregistrată la unul dintre punctele termice, furnizarea de apă caldă va fi reluată, conform estimărilor, după ora prânzului.

Cât se va rezolva problema

Trebuie spus că mai multe puncte termice de pe raza Municipiului București funcționează sub parametric, începând de duminică dimineață, iar acest lucru afectează furnizarea apei calde în 239 de blocuri, 78 de imobile şi 24 de vile din sectorul 1, în 333 de blocuri, opt imobile şi cinci instituţii din sectorul 5 şi în 171 de blocuri şi o instituţie din sectorul 6.

În acest caz se estimează că reluarea furnizării de apă caldă în parametri normali va fi reluată undeva în jurul prânzului, pentru imobilele afectate din sectorul 5 şi în jurul orei 20,00 pentru cele aflate în sectoarele 1 şi 6.

Sute de blocuri din Sectoarele 1 și 6 din Capitală nu au apă caldă în parametri de câteva săptămâni deoatrece CET Grivița, administrat de Consiliul Local Sector 1, a intrat în revizie pentru perioada de iarnă. Lucrările sunt estimate a se încheia mâine, luni, 19 octombrie, moment din care zonele afectate vor reveni la normal.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.