Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nicuşor Dan, acuzaţii grave: „Termoenergetica este o bombă cu ceas…”
Nicuşor Dan, acuzaţii grave: „Termoenergetica este o bombă cu ceas…”

Nicuşor Dan, acuzaţii grave: „Termoenergetica este o bombă cu ceas…”

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat că societatea Termoenergetica, urmaşa RADET, este o „bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea”. 

În opinia lui Nicuşor Dan „Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei Firea”, compania având datorii de 100 de milioane de euro şi aflându-se, practic, în insolvenţă.

„Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. După ce a falimentat RADET-ul, pe care l-a lăsat cu o datorie de un miliard de euro, datoria curentă a Termoenergetica este de 100 de milioane de euro şi această companie este, practic, în insolvenţă. Administraţia PSD-Firea a avut la dispoziţie 180 de milioane de euro bani europeni pe care n-au fost în stare să-i ia în patru ani”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Pierderi de un milion de gigacalorii pe reţeaua principală şi 430.000 de gigacalorii pe reţeaua secundară

„Am ajuns în această situaţie deoarece investiţiile au fost derizorii: 2017 – 6 milioane de lei, 2018 – 9 milioane de lei, 2019 – 13 milioane de lei, adică o medie de 10 milioane de lei pe an, în condiţiile în care avem nevoie de investiţii de 5 miliarde de lei – asta înseamnă că, în ritmul actual, administraţia Firea ar rezolva problema termoficării în 500 de ani”, a spus Nicuşor Dan.

Este o manevră pentru a ascunde bilanţurile financiare

„În şedinţa de mâine avem o inginerie financiară – fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica. E o adevărată comedie – în 2017 s-a înfiinţat Energetica, în 2018 instanţa a constatat că e nelegală, în 2019 Energetica ilegală s-a divizat în Termoenergetica şi Energetica şi acum, în 2020, cele două fuzionează. Deci ce am rupt acum un an, fuzionăm în momentul acesta, asta e administraţia PSD-Firea. E de fapt o manevră pentru a ascunde bilanţurile financiare ale acestor două companii, prin fuziune, dar asta ne creează o problemă administrativă, pentru că e nevoie de un timp pentru avizul de la Consiliul Concurenţei, e nevoie de o confirmare a delegării serviciului public către Energetica, care acum o să preia şi partea de servicii şi este mai ales un risc pentru cererea de bani europeni pe care municipalitatea a depus-o”, a afirmat Nicuşor Dan.

Trebuie să încetăm să mai minţim bucureştenii

„Trebuie să modernizăm reţeaua – şi avem bani europeni pentru asta, trebuie să digitalizăm – şi avem bani europeni pentru asta, trebuie să ne pregătim pentru iarnă – şi asta înseamnă că trebuie să ne facem stocuri şi să achiziţionăm camere care să vadă exact unde sunt avariile, pentru a nu acţiona la întâmplare, ca până acum, şi trebuie să încetăm să minţim bucureştenii – trebuie să le spunem bucureştenilor exact care este situaţia, unde sunt avariile şi cât durează pentru ca acestea să fie remediate”, a mai concluzionat Nicuşor Dan, potrivit Agerpes.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: