Evenimentul Zilei > Actualitate > Lacul Plumbuita va fi curățat. Vești bune pentru bucureștenii din Sectorul 2
Lacul Plumbuita va fi curățat. Vești bune pentru bucureștenii din Sectorul 2

Lacul Plumbuita va fi curățat. Vești bune pentru bucureștenii din Sectorul 2

Lacul Plumbuita va fi curățat, conform unei înțelegeri ce a fost anunțată, joi seară, de edilul Sectorului 2.

Lacul Plumbuita va fi curățat. Vești bune pentru locuitorii din Sectorul 2. Consiliul Local a aprobat, joi, un protocol cu Apele Române. Proiectul prevede curăţarea lacului Plumbuita, a anunţat primarul Radu Mihaiu.

Lacul Plumbuita va fi curățat de Apele Române

„Salba de lacuri – o prioritate pentru Sectorul 2. Tocmai am terminat o şedinţă de Consiliu Local cu 67 de puncte pe ordinea de zi. Vreau să le mulţumesc tuturor consilierilor care au dezbătut şi votat proiect cu proiect până la această oră târzie.

Ultimul punct a fost un proiect de hotărâre legat de Parcul Plumbuita. Consiliul Local a aprobat cu unanimitate un protocol cu Apele Române care să ne permită să curăţăm lacul şi insula. În plus, acest HCL iniţiază primii paşi legislativi şi pentru o viitoare reamenajare a zonei respective”. A fost anunțul făcut de edil pe contul de Facebook.

O veste întâmpinată cu mai puțin entuziasm

Înainte de-a primi această veste bună, locuitorii din Sectorul 2 au primit și una proastă. Primarul Radu Mihaiu vrea să mărească taxele pentru locurile de parcare.

„Unii dintre voi au fost supăraţi pe mine pentru că le-am spus că taxa pe parcare trebuie să crească. Susţin în continuare acest lucru: taxa pe parcare trebuie să crească. Avem niveluri ale taxei de parcare de 58,4 lei sau de 79 de lei, dacă stăm un pic mai central. Aceste sume sunt pe an. Sunt nişte sume foarte mici, pentru un bun care este al tuturor, până la urmă.

Spaţiul public este un bun al tuturor. Iar în condiţiile în care avem atât de multe maşini, să avem acest privilegiu, de a avea un loc de parcare aproape gratis, nu cred că se mai justifică şi este cazul să creştem puţin taxa de parcare. Avem o discuţie în acest cu toţi primarii de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general. Vom pune în dezbatere şi nivelul chiriei anuale a parcării pe cele trei zone. Iar ce discutasem cu toţii şi părea să fie o soluţie agreată de toţi primarii este să ajungem cu nivelul parcării undeva între 300-600 de lei pe an”. Spunea edilul Sectorului 2.


Frigider, cauciucuri și fotolii aruncate în lac

Scandal la dezbaterea PUZ-ului Sectorului 2: „Cea mai mare afacere imobiliară”

Cumpărături domnești în București. Afacerile imobiliare ale lui Alexandru Mircea Vodă

Trei oameni au murit în lacurile din Capitală

Radu Mihaiu, două luni de politică USR şi circa 200.000 E în conturi