UPDATE 17.00 Primarul General, Sorin Oprescu, verifică mâine, 24 aprilie, începând cu ora 11.30, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Supralărgire șoseaua Pipera și Pasaj denivelat suprateran”.

UPDATE 14.30 Taximetriștii spun că este haos în partea de nord a Capitalei. Mașinile care se îndreaptă spre centrul orașului stau în coloană, iar de pe bulevardul Dimitrie Pompeiu până la Aviatorilor se face aproximativ o oră. „Vin din cartierul Drumul Taberei. Am făcut trei ore până în Pipera”, a explicat un șofer.
Un taximetrist ne-a povestit că nu se mai iau comenzi în zona de nord, mai ales pe Barbu Văcărescu și Dimitrie Pompeiu. „Nu rentează să vin în această zonă. Trebuie să fii nebun, stai în trafic prea mult. Nu rentează nici pentru noi, nici pentru client”, a povestit taximetristul.
În scopul realizării unor lucrări la Pasajul denivelat superior Pipera, circulația pe locala nord-estică a pasajului, între strada Barbu Văcarescu și începutul rampei estice a pasajului, este închisă în perioada 20.04.2012, ora 0.00 – 25.04.2012, ora 0.00.
Circulația autovehiculelor desfășoară deviat, pe șoseaua Petricani și pe traseul Pipera-Tunari – strada Erou Iancu Nicolae.
Alte restricții de trafic timp de opt luni
Șoferii care circulă în zona de nord a Capitalei mai au de înfruntat alte restricții de circulație timp de opt luni. Circulaţia rutieră pe strada Petricani se restricţionează, începând cu data de 18 aprilie, pentru o perioadă de aproximativ opt luni, au anunțat reprezentanții Apa Nova. 
În această perioadă, echipele Apa Nova București intervin pentru reabilitarea rețelei publice de alimentare cu apă şi de canalizare. Șoferii vor putea circula pe o singură bandă de mers între intersecţia str. Petricani cu str. Paroşeni (în zona Doamna Ghica) şi podul de peste lacul Plumbuita. În opnia Apa Nova, aceste lucrări sunt absolut necesare pentru a asigura servicii de apă și de canalizare și locuitorilor din această zonă. 
Pasajul Pipera, închis
Pasajul Pipera, pe care primarul Sorin Oprescu anunţase că îl va inaugura spre finalul anului trecut, a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte.
Cei care traversează zona de Nord a Capitalei cu maşina pierd între 80 şi 120 de minute în fiecare zi din cauză că nu pot traversa Pasajul Pipera. Deşi a promis că va inaugura "scurtătura" care ar economisi timpul şi banii cheltuiţi pe carburanţi de şoferi, încă de la sfârşitul anului trecut, pe pod nu se poate circula nici în prezent.
Până acum, pasajul a fost inaugurat pe hârtie de cinci ori. Ultimul anunţ privind deschiderea noului drum a fost făcut acum câteva săptămâni. Atunci, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spunea că se va putea circula de Paşti pe pasaj. Acum, data inaugurării este învăluită în mister, dar cum mai sunt circa două luni până la locale, e lesne de înţeles când va tăia panglica primarul Oprescu. Biroul de presă al municipalităţii nu a putut oferi o dată certă a inaugurării.
Citiți și: