Evenimentul Zilei > EVZ Special > Kovesi a încasat şocul suprem la ÎCCJ! Atenţie, poate fi deranj mare la Bruxelles
Kovesi a încasat şocul suprem la ÎCCJ! Atenţie, poate fi deranj mare la Bruxelles

Kovesi a încasat şocul suprem la ÎCCJ! Atenţie, poate fi deranj mare la Bruxelles

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit luni o veste proastă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), ai cărei magistraţi au trimis înapoi la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dosarul disciplinar al celei care în prezent este şefa Parchetului European (EPPO).

Kovesi a încasat şocul suprem la ÎCCJ! Atenţie, poate fi deranj mare la Bruxelles. Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au anunţat în premieră această ştire care nu-i pică deloc bine celei care ocupă funcţia de procuror-şef european.

„ÎNALTA CURTE A DECAPAT-O PE KOVESI – Bombă: ÎCCJ a anulat mușamalizarea dosarului disciplinar al Laurei Kovesi de către Secția pentru procurori a CSM. ÎCCJ a trimis dosarul înapoi la CSM pentru ca fosta șefă DNA să fie judecată disciplinar pe bune.

Cauza privește înregistrările de la ședințele în care Zeița dădea procurorilor DNA celebrele indicații: «Uncheşelu… să decapaţi instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier.»”, anunţă luju.ro.

Despre acest subiect, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a vorbit într-un interviu din 2017, pe care îl puteţi citi pe evz.ro.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decapat-o pe fosta șefă a DNA Laura Codruţa Kovesi. Instanța supremă a anulat mușamalizarea unuia dintre dosarele disciplinare în care Inspecția Judiciară a trimis-o în judecată pe Kovesi.

Este vorba despre dosarul în care Laura Kovesi fusese inculpată disciplinar pentru celebrele înregistrări de la ședințele DNA în care dădea indicații procurorilor, de genul: «Uncheşelu… să decapaţi instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier.»

Kovesi a încasat şocul suprem la ÎCC

Astfel, Completul de 5 judecători ÎCCJ – civil a decis luni, 15 martie 2021, admiterea recursului Inspecției Judiciare și casarea hotărârii Secției pentru procurori în materie disciplinară din 16 septembrie 2020 prin care Laura Kovesi fusese albită”, au completat cei de la Lumea Justiţiei.

Ce conţine minuta Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie din 15 martie 2021 (dosar 2967/1/2020):

„Minuta deciziei civile nr. 101. Cu majoritate, admite recursurile declarate de Inspecția Judiciară și Kovesi Codruța Laura împotriva Hotărârii nr. 9P din 16 septembrie 2020, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 1/P/2018.

Casează în parte hotărârea atacată și trimite cauza la Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea soluționării acțiunii disciplinare formulate de Inspecția Judiciară împotriva recurentei-parate Kovesi Codruța Laura.

Respinge recursul declarat de Kovesi Codruța Laura împotriva încheierii din 22 iulie 2020, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 1/P/2018. Definitivă.

ronunțată în ședința publică din 15 martie 2021. Cu opinia separată a doamnei judecător Mirela Vișan, în sensul respingerii recursurilor, că nefondate.”