Evenimentul Zilei > Actualitate > România a ajutat Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19 şi a primit laude de la Bruxelles
România a ajutat Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19 şi a primit laude de la Bruxelles

România a ajutat Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19 şi a primit laude de la Bruxelles

România a ajutat Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19 şi a primit laude de la Bruxelles

România a ajutat Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19 şi a primit laude de la Bruxelles. Mesajul de mulţumire pentru acest gest a fost transmis sâmbătă, ziua în care a plecat spre Chişinău şi avionul cu vaccinuri. Comisarul european pentru Gestionarea Crizelor, Janez Lenarčič, este cel are a lăudat oferta României pentru Republica Moldova.

România a ajutat Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19

Amintim că ce țara noastră a trimis sâmbătă peste 20.000 de doze de vaccin AstraZeneca peste Prut. Oficialul european a postat mesajul pe Twitter: „Mulțumesc României pentru oferta generoasă și rapidă de vaccinuri către Moldova.

Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene continuă să faciliteze solidaritatea în timpul pandemiei. Sprijinirea vaccinării la nivel global este esențială pentru gestionarea epidemiei COVID-19.”

Prim-ministrul Florin Cîțu anunțase că România a livrat 21.600 dintre cele 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Republica Moldova. „România îşi ţine promisiunea făcută de către preşedintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova.

Astăzi (n.r. – 27 februarie) livrăm primele doze de vaccin: 21.600 – AstraZeneca. Este prima serie din cele 200.000 de doze pe care le oferim ca ajutor umanitar cetăţenilor moldoveni. Urmează şi restul în lunile următoare”, a scris pe Facebook liderul de la Palatul Victoria.

Prezenţe de marcă pe Aeroportul Băneasa

Cîţu s-a aflat sâmbătă pe Aeroportul Băneasa la momentul plecării aeronavei cu vaccinurile donate Republicii Moldova. Au mai fost prezenţi şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andrei Baciu şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, care este şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„În data de 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătăţii, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19”, s-a precizat pe pagina de Facebook a DSU.

gov.ro Republica Moldova ec.europa.eu