Evenimentul Zilei > Politica > România a donat 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova. Maia Sandu: Suntem recunoscători
România a donat 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova. Maia Sandu: Suntem recunoscători

România a donat 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova. Maia Sandu: Suntem recunoscători

Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, donarea către Republica Moldova a unei prime tranșe de vaccinuri anti-Covid-19. Maia Sandu a mulțumit României pentru solidaritate.

România a donat 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova! Premierul Florin Cîțu a anunțat adoptarea, de către guvern, a unei ordonanțe de urgență prin care donează Republicii Moldova o primă tranșă de 20.000 de vaccinuri anti-Covid-19.

”În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri şi câteva ordonanţe. Cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face. Este prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova.

Astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă, după ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă va fi nevoie de hotărâre de guvern pe care o vom aproba, dacă este nevoie, într-o şedinţă online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid”, a spus premierul după ședința executivului de astăzi.

România a donat 20.000 de vaccinuri! Maia Sandu: Dozele, suficiente pentru personalul medical

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României. Demnitarul a anunțat că din aceste prime doze vor fi vaccinați membrii personalului medical, potrivit G4media.

”O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin. Constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România.

Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Foto: Maia Sandu și Florin Cîțu/Facebook