Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis pleacă în Moldova! Anunțul vine de la Maia Sandu
Iohannis pleacă în Moldova! Anunțul vine de la Maia Sandu

Iohannis pleacă în Moldova! Anunțul vine de la Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a anunțat că Klaus Iohannis îi va face o vizită la finalul acestui an.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, face un anunț neașteptat. Va avea o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis până la finalul acestui an.

Maia Sandu a făcut acest anunț după întâlnirea pe care a avut-o la Chișinău cu ambasadorul României, Daniel Ioniță.

„După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

România și Moldova. Se restabilește cooperarea celor două țări?!

În timpul discuțiilor cu ambasadorul Ioniță, Maia Sandu a vorbit despre restabilirea cooperării între România și Republica Moldova și despre „cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând”.

Iohannis a discutat la telefon cu Maia Sandu, programând această vizită

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis a discutat la telefon, luni, 16 noiembrie 2020,cu Maia Sandu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis Președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020.

Președintele României și Președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația doamnei Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial”, arată Administrația Prezidențială.

Mesajul integral al președintelui Republicii Moldova

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre.

Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând.

După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, a scris Maia Sandu pe Facebook.