Evenimentul Zilei > Actualitate > Imediat după învestirea Maiei Sandu, Igor Dodon va pleca la Moscova
Imediat după învestirea Maiei Sandu, Igor Dodon va pleca la Moscova

Imediat după învestirea Maiei Sandu, Igor Dodon va pleca la Moscova

Președintele încă în exercițiu al Republicii Moldova a precizat că va fi însoțit de o delegație formată din fruntași PSRM. „Am întrevederi foarte importante”, a spus Dodon.

Igor Dodon va pleca în Rusia imediat după ceremonia de învestire a președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Igor Dodon, care altfel se vede destul de des cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu a spus cu cine se va întâlni la Moscova, dar a precizat că e vorba de „întrevederi foarte importante”.

„Pe 25 decembrie, cel mai probabil, voi fi la Moscova. Pe 24 decembrie seara, după ce va avea loc inaugurarea noului președinte, la care am anumite angajamente. Trebuie să particip ca șef de stat, trebuie s-o întâlnesc pe Maia Sandu în această clădire, după inaugurare”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale online, scrie Jurnal.md.

„Seara, cel mai probabil, voi pleca la Moscova. Pe 25 deja sunt planificate mai multe întrevederi. N-o să vin acum cu aceste detalii, dar vor fi întrevederi foarte importante”, a adăugat Igor Dodon.

Pe de altă parte, preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, aflat în vizită oficială la Chişinău. Cei doi au discutat despre relansarea relaţiilor bilaterale, întărirea securităţii regionale şi despre sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială şi suveranitatea celor două state, informează Agerpres.

„Am discutat despre iniţierea unei colaborări imediate în vederea relansării relaţiilor bilaterale, care au stagnat patru ani. Am accentuat necesitatea cooperării în ceea ce priveşte integrarea europeană, fortificarea securităţii în regiune, inclusiv prin rezolvarea paşnică a conflictului transnistrean, asigurarea securităţii energetice, îmbunătăţirea infrastructurii în regiune, precum şi facilitarea schimburilor comerciale. Am reiterat sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială şi suveranitatea fiecărui stat”, se arată într-o postare publicată de Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE