Lovitură pentru Maia Sandu. Ce se întâmplă cu Serviciul de Informaţii şi Securitate

Lovitură pentru Maia Sandu. Ce se întâmplă cu Serviciul de Informaţii şi Securitate

Trecerea SIS din subordinea Președinției în cea a Parlamentului va fi contestată de opoziție la Curtea Constituțională

Proiectul de lege prin care Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova trece din subordinea preşedintelui ţării în subordinea parlamentului a fost votat joi. Scoaterea SIS din subordinea președintelui a fost viu criticată de opoziție.

Tot joi, în fața Parlamentului, a avut loc o acțiune de protest după ce preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a chemat oamenii să oprească „majoritatea oligarhică Dodon-Şor din tentativa de uzurpare a puterii”, informează Radio Chișinăi și IPN.md.

„Este un abuz antidemocratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile şi încrederea poporului”, a declarat Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dodon și guvernul lui au făcut totul pe dos

„Suntem astăzi aici pentru a ne apăra democrația, pentru a ne apăra dreptul să avem o țară fără corupție, fără sărăcie, o țară în care să ni se facă dreptate. În același timp, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, de aceea vă rog foarte mult să respectăm regulile sanitare. Aproape zece luni, Dodon și Guvernul lui au făcut totul pe dos și tot din cauza lor trebuie să ieșim din nou în stradă în plină pandemie ca să ne apărăm drepturile. Oamenii mor în spitale pentru că nu au medicamente, oamenii nu au ce mânca și cu ce e ocupată majoritatea PSRM-Șor? Se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui. Ei au înțeles că noi vom face ordine în țară, vom opri hoțiile”, a declarat Maia Sandu.

Proiectul a fost susţinut de deputaţii Partidului Socialiştilor şi cei ai Partidului Şor. Opoziţia a anunţat că va contesta votul la Curtea Constituţională, informează IPN.md şi Radio Chişinău.