Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lovitură pentru un milionar din România. ÎCCJ i-a menţinut condamnarea la ani grei
Lovitură pentru un milionar din România. ÎCCJ i-a menţinut condamnarea la ani grei

Lovitură pentru un milionar din România. ÎCCJ i-a menţinut condamnarea la ani grei

Celebrul milionar Dragoș Săvulescu a primit o veste proastă din partea magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care i-au menţinut condamnarea de 5 ani şi jumătate închisoare, din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Lovitură pentru un milionar din România. ÎCCJ i-a menţinut condamnarea la ani grei. Hotărârea ÎCCJ a fost luată vineri şi reprezintă o veste proastă pentru milionarul care a fugit din România înainte ca instanţa să îl condamne definitiv.

Se întâmpla în februarie 2019, moment în care Dragoş Săvulescu s-a stabilit în Italia. Ulterior, Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare a fostului acţionar al echipei de fotbal Dinamo.

Ce s-a întâmplat mai exact? Judecătorii napolitani i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Lovitură pentru un milionar din România

Amintim că la 9 februarie 2019, omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională. La această măsură s-a ajuns după ce nu a fost găsit de polițiști. Oamenii legii trebuiau să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța.

În acelaşi dosar a fost condamnat și Radu Mazăre. La 19 ianuarie 2020, reprezentanții Poliției Române anunţau că Dragoş Săvulescu se predase autorităților din Napoli. După ce a fost reţinut, el a fost pus în libertate.

Dragoş Săvulescu

Pe numele milionarului există un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel București (CAB). „Nu există motive să se impună persoanei urmărite ispăşirea pedepsei în România, din moment ce executarea acestei pedepse în Italia, după recunoaşterea sentinţei străine, este mai conformă cu cerinţa resocializării sale efective, deoarece în Italia va fi mult mai aproape de prietenii săi şi de interesele sale şi va putea trăi experienţa închisorii ca pe un moment de creştere a conştientizării valorii negative a faptelor comise mai degrabă decât ca pe un moment de aspră pedepsire ispăşită foarte departe de propriul context familial, social şi teritorial”, se arată în decizia Curţii de Apel din Napoli, citată de cetateanul.net.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.