Evenimentul Zilei > Sport > România face ultimele pregătiri înainte de asaltul decisiv spre Olimpiadă
România face ultimele pregătiri înainte de asaltul decisiv spre Olimpiadă

România face ultimele pregătiri înainte de asaltul decisiv spre Olimpiadă

Naţionala de handbal feminin a României va intra, începând de duminică, într-un mini - cantonament la Bucureşti, pentru o perioadă de patru zile.

După acest scurt stagiu de pregătire, lotul tricolor va efectua, la mijlocul săptămânii viitoare, deplasarea spre turneul preolimpic găzduit de statul ex-iugoslav Muntenegru. Pentru a obţine, pe ultima sută de metri, calificarea la Jocurile Olimpice din această vară, prima reprezentativă are nevoie să încheie grupa de trei pe una din primele două poziţii.

Chiar dacă e dezamăgit că nu are decât foarte puţin timp la dispoziţie pentru a pregăti duelurile cu Norvegia şi Muntenegru, selecţionerul Adrian Vasile e încrezător că interul stânga Cristina Neagu şi celalalte coechipiere ale sale vor fi gata să facă faţă presiunii întrecerii de la Podgorica.

„Cel mai mare inamic este timpul, pentru că nu este niciodată suficient pentru a face toate lucrurile aşa cum ţi-ai dori. Pe de altă parte, nivelul de concentrare, care se atinge într-un interval atât de scurt, şi nivelul de adrenalină fac să se compenseze lipsa timpului” a explicat tehnicianul în vârstă de 38 de ani, care a obţinut sâmbătă, alături de campioana CSM Bucureşti, biletele pentru faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au trecut, într-o dublă manşă plină de suspans, de SCM Râmnicu Vâlcea. 

Meciurile României se văd la tv

Selecţionerul Adrian Vasile va beneficia în Muntenegru de un efectiv de optsprezece handbaliste. Principalul de pe banca tricolorelor e mulţumit că a putut închega o naţională experimentată, în care se regăsesc multe jucătoare cu un număr impresionant de meciuri internaţionale, dar şi tinere, proaspăt promovate la echipa mare. 

„Avem un mix de jucătoare cu experienţă şi jucătoare tinere, care sunt obişnuite cu competiţia la nivel international şi cu tot ce presupune stresul unor astfel de turnee” a declarat antrenorul originar din Bucureşti înainte de reunirea lotului tricolor. 

România va debuta sâmbăta viitoare, în turneul de la Podgorica, în compania Norvegiei (ora 20:30), iar peste alte două zile va da piept cu selecţionata ţării gazdă (ora 17:00). Ambele partide vor putea fi urmărite în direct, pe canalul de televiziune Prima TV.